Tisztább motorokkal és erősebb sportmodellel frissült az Audi Q3
Hírek, 2014. november. 7.
AS

Elérkezett az ideje az Audi Q3 modellfrissítésének, a kompakt szabadidő-autó kisebb fogyasztású motorokat kapott, a sportváltozata pedig erősebb és gyorsabb lett.

 

 

Megújult az Audi kompakt szabadidő-autója. A Q3 méretei nem változtak, a 4,39 méter hosszú, 1,83 méter széles és 1,59 méter magas, ötajtós modell felfrissített változatát új fényszóróiról és hűtőmaszkjáról lehet felismerni. A xenonfényszóró szériafelszerelés lett, opcióként pedig teljesen LED-es világításrendszer választható, futófényes irányjelzőkkel.

 

 

Az utastérben online szolgáltatások érhetők el: az utasok a fedélzeti wifi segítségével internetezhetnek, az infotainment rendszeren pedig netrádiót, online közlekedési információt, Google Earth és Google Street View információkat lehet megnyitni. A felszereltségnek holttérfigyelő, sávelhagyásra figyelmeztető, táblafelismerő és baleset esetén vészfékező rendszer is a része.

 

 

A motorkínálat tisztább erőforrásokból áll, immár mindegyik teljesíti az Euro 6-os károsanyag-kibocsátási normát. Az 1.4 TFSI 150 lóerővel, a 2.0 TFSI pedig 180 vagy 220 lóerővel kapható, előbbihez opció, utóbbiakhoz széria az S-tronic duplakuplungos sebességváltó, a nagyobb motorhoz quattro összkerékhajtás is jár. A 2.0 TDI lehet 150 vagy 184 lóerős, az S-tronic váltó mindkettőhöz opció, a quattro pedig a kisebb teljesítményű dízelhez választható, a nagyobbhoz alapáron jár.

 

 

Most frissült fel a típus csúcsmodellje is. Az RS Q3 motorja 2,5 literes, öthengeres, benzines, turbós erőforrás, amely 310 helyett immár 340 lóerőre és 420 helyett 450 Nm nyomatékra képes. Az összkerékhajtású sportmodell hétfokozatú S-tronic sebességváltóját áthangolták úgy, hogy a nulláról százra gyorsulása 5,5-ről 4,8 másodpercre csökkent, a végsebességet továbbra is elektronika korlátozza 250 km/óránál.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár