Koenigsegg szuper-sportkocsi ellen versenyzett a legújabb Volvo FH
Hírek, 2014. november. 11.
AS

Különleges versenyt rendezett a Volvo Trucks: egy svédországi versenypályán egy tévés műsorvezetőt ültetett a legújabb FH volánja mögé, hogy kiderüljön, legyőzi-e az 1360 lóerős Koenigsegg One:1 szuper-sportkocsit.

 

 

A spárgázó Van Damme, a teherautót vezető hörcsög és a kaszkadőr elnök után újabb érdekes videóval hívja fel magára a figyelmet a Volvo Trucks. A legújabb, I-Shift névre keresztelt dupla kuplungos sebességváltóját különleges versenyen mutatja be a gyártó. A brit Fifth Gear autós tévéműsor vezetője, Tiff Needell ült az FH vontató kormánya mögé, hogy egy svéd versenypályán kiderüljön: gyorsabban képes-e megtenni egy kört, mint ahogyan a Koenigsegg One:1 kétszer körbeér?




Ellenfélül a világ egyik leggyorsabb szuper-sportkocsiját választották. A Koenigsegg One:1 ötliteres, dupla turbós V8-as motorja ugyanis 1360 lóerős, míg az autó mindössze 1360 kilogrammot nyom, innen kapta a nevét is: a tömeg-lóerő aránya egy az egyhez. A Volvo FH ezzel szemben 12,8 literes, hathengeres motorral készül, amely 460, 500 és 540 lóerős kivitelben választható, a versenyen ez utóbbi vett részt. A rajt előtt természetesen kiiktatták a sebességkorlátozását, így akár 130 km/órás tempó elérésére is képes volt.

 

A Volvo FH és Koenigsegg One:1 versenyének eredménye kiderül a videóból:

 


A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár