Háromhengeres motorokkal újul meg az Audi A1
Hírek, 2014. november. 14.
AS

Elérkezett a modellfrissítés ideje az Audi legkisebb modelljén, az A1 formája alig változott, de a felszereltsége gazdagabb lett, a motorpaletta pedig háromhengeres turbómotorokkal bővült.

 

 

2010-es bemutatkozása óta több mint 500 ezer példányban kelt el a legkisebb Audi, amely most megújultan folytatja pályafutását. A háromajtós A1 és az ötajtós A1 Sportback formája nem sokat változott, de az enyhén átrajzolt karosszéria hossza két centiméterrel 3,98 méteresre növekedett. Az utasteret még inkább személyre lehet szabni, sport és design stílusok, illetve active kit felszereltségi csomag között választhatunk.

 

 

Motorválasztéka háromhengeres erőforrásokkal bővült. Az új alapmotor a benzines 1.0 TFSI, amely 95 lóerőre képes és 4,3 l/100 km az átlagos fogyasztása. A kínálatban ezt követi az 1.4 TFSI két szintje 125 és 150 lóerővel, valamint az 1.8 TFSI 192 lóerővel, míg a csúcsmodell továbbra is a 231 lóerős kétliteres motorral és összkerékhajtással szerelt S1 quattro. A dízelválaszték az új, háromhengeres 1.4 TDI-vel indul 90 lóerővel és 3,4 l/100 km-es fogyasztással, de az 1,6 literes TDI 115 lóerős kivitele is elérhető.

 

 

Új az elektromechanikus kormányszervó, amely közvetlenebbé teszi az A1 irányítását. Az üzemmód-választó segítségével nem csak a motor karakterisztikája és az opciós S-tronic dupla kuplungos sebességváltó működése, hanem a felárért rendelhető adaptív lengéscsillapítás-szabályzás is állítható. Az infotainment rendszer újdonsága, hogy a hozzá kapcsolt mobiltelefon segítségével internetre is kapcsolódhat, illetve fedélzeti wifi is lehet a kocsiban. Az új A1 első példányai 2015-ben kerülnek a kereskedésekbe.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár