Michelisz negyedik az idei túrakocsi-világbajnokságon – képeken a makaói verseny
Hírek, 2014. november. 16.
AS

Nagyszerű versenyzéssel szerezte meg az idei szezon összetett negyedik helyezését Michelisz Norbert a túrakocsi-világbajnokság makaói futamán.

 

 

Makaóban rendezték a túrakocsi-világbajnokság idei szezonjának utolsó két futamát, amelyet Michelisz Norbi remek eredménnyel zárt: a Citroën gyári csapatának három versenyzője mögött az abszolút negyedik helyen végzett az összesítésben. A pontversenyben a gyári Hondával induló versenyzők, Tiago Monteiro és Gabriele Tarquini előtt sikerült megszereznie ezt az eredményt. Ha idén is kiírták volna a címet, akkor Michelisz lenne az év privát világbajnoka!

 

 

Norbi a negyedik helyen zárt az időmérő edzésen, így az első futamot is ebből a pozícióból kezdte. Már a felvezető körben jelezte, hogy probléma van a kuplunggal, mégis sikerült szenzációs rajtot vennie, hiszen az első kanyar után már a második helyen fordult az argentin López után, és ezt a helyét meg is őrizte a célig. A mögötte autózó Loeb nagyot hibázott, amikor megpróbálta megelőzni a magyar versenyzőt, hárman is elmentek mellette, így a dobogó harmadik fokára Tarquini állhatott fel, aki betegen vezette végig a futamot.

 

 

A második versenyt a fordított rajtrács következtében a hetedik helyről kezdte Michelisz, ám előle hiányzott Tarquini, aki az első futamon olyannyira kimerült, hogy a másodikon már nem tudott indulni. Monteiro kapta el a legjobban a rajtot, Michelisz az ötödik helyre jött fel, majd Valente hibázott, ekkor megelőzte Norbi, de néhány körrel később a francia visszaelőzte őt. Az élen haladó Monteiro autójában nem sokkal a vége előtt elromlott a kormányszervó, így az utolsó helyre csúszott vissza. A második makaói futamot ezzel Rob Huff nyerte a Ladával, Muller és Valente előtt, Norbi negyedik helyével pedig az összetettben is a negyedik helyezést szerezte meg.

 

Michelisz szenzációs rajtja és a makaói futam többi eseménye videón

A két szezonzáró verseny összefoglalójából minden kiderül: 0:10-nél a rajtnál Michelisz kis híján mindenkit maga mögé utasít, de az is figyelemreméltó 1:18-nál, ahogyan a második futamon kikerüli a szervóhiba miatt hirtelen lelassuló Monteiro autóját, majd a tempós kanyarban rögtön visszavág az őt megelőzni készülő idei világbajnok Lópeznek.

 

 


A 2014-es túrakocsi-világbajnokság végeredménye

1. José Maria López (Citroën C-Elysée) 462 pont

2. Yvan Muller (Citroën C-Elysée) 336 pont

3. Sébastien Loeb (Citroën C-Elysée) 295 pont

4. Michelisz Norbert (Honda Civic) 201 pont

5. Tiago Monteiro (Honda Civic) 186 pont

6. Gabriele Tarquini (Honda Civic) 182 pont

7. Tom Coronel (Chevrolet Cruze) 159 pont

8. Tom Chilton (Chevrolet Cruze) 150 pont

9. Gianni Morbidelli (Chevrolet Cruze) 109 pont

10. Rob Huff (Lada Granta) 93 pont

11. Mehdi Bennani (Honda Civic) 85 pont

12. Hugo Valente (Chevrolet Cruze) 85 pont

13. Ma Qing Hua (Citroën C-Elysée) 69 pont

14. Dusán Borkovic (Chevrolet Cruze) 41 pont

15. James Thompson (Lada Granta) 22 pont

16. Mihail Kozlovszkij (Lada Granta) 11 pont

17. Franz Engstler (BMW 320) 8 pont

18. John Filippi (Seat Leon) 4 pont

19. René Münnich (Chevrolet Cruze) 3 pont

20. Pasquale di Sabatino (Seat Leon) 2 pont

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár