Az Everest a Ford legújabb igazi terepjárója
Hírek, 2014. november. 17.
AS

A Ranger alapjaira épül a Ford legújabb terepjárója, az Everest, amelyet nem kimondottan városi használatra, hanem igazi terepjárásra terveztek.

 

 

Már egy ideje megtalálható a Ford kínálatában az Everest, csak éppen errefelé nem forgalmazzák. A típus a nálunk is ismert Ranger pick-up alapjára épül, de hagyományos, kombiszerű ötajtós felépítményt kapott. Az Everest legújabb generációja most mutatkozott be szériagyártásra kész változatában.

 

 

Az új modellen méretes, hatszögletű hűtőmaszkot, LED-es nappali menetfénnyel szerelt fényszórókat és kartervédőt is találunk. A formája remekül illeszkedik a Ford jelenlegi személyautó-kínálatába, míg utasterében az új Mondeo műszeregységét és érintőképernyős infotainment egységét találjuk. A terepjáró-képességeire sem lehet panasz, hiszen a gyártó szerint 80 centiméter mély gázlón is át tud kelni, de három tonnás vontatmány sem okoz neki gondot.

 

 

A motorválaszték a 2 literes, négyhengeres, benzines Ecoboost turbómotorból, valamint a 2,2 literes, szintén négyhengeres és 3,2 literes, öthengeres turbódízelekből áll majd. A thaiföldi üzemben gyártott Everest csak az Európán és Észak-Amerikán kívüli piacokon kapható, így például a Távol-Keleten és Ausztráliában, de stíluselemei a Ranger modellfrissítésekor az európai piacon is megjelenhetnek.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár