845 lóerős Ford Mustanggal száguld legújabb Gymkhana videóján Ken Block
Videó, 2014. november. 17.
AS

A látványos autós manővereiről ismert Ken Block a legújabb videójához egyedi autót épített: a Gymkhana hetedik részében egy összkerékhajtású Ford Mustangot vezet.

 

 

Ken Block legújabb videójában nem elsősorban a látványos autós mutatványok a legérdekesebbek, hanem inkább az autó, amit vezet. A Hoonicorn névre keresztelt szörnyeteg alapjait egy 1965-ös Ford Mustang adta, de teljesen átalakították: kiszélesítették, leültették, bukócsővel szerelték fel, a karosszériaelemek pedig szénszálas anyagból készültek.

 

 

A Mustang eredeti motorját egy 6,7 literes V8-as Roush Yates versenymotorra cserélték, amely a Nascar versenyautókat is hajtja. A 845 lóerős teljesítményre és 976 Nm nyomatékra képes erőforrás pedig hatfokozatú szekvenciális váltón keresztül hajtja mind a négy kereket, akárcsak a raliautókban. A 18 colos kerekekre 295/30-as Pirelli Trofeo R abroncsokat szereltek, amelyek keverékét Block igényei szerint módosították.

 

 

A Hoonicorn Mustang két éven át készült, és a Las Vegas-i SEMA tuning-show után a Gymkhana hetedik részében, Los Angeles utcáin mutatkozik be.

 





Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár