300 lóerős Golf kombival állt elő a Volkswagen
Hírek, 2014. november. 19.
AS

Kombi karosszériával is elkészítette a Golf R változatát a Volkswagen, az összkerékhajtású, turbómotoros családi autó teljesítménye 300 lóerő.

 

 

Most először kombi karosszériával is elkészült a Volkswagen Golf R, amely a Ford Focus ST kombi konkurense lehet. Az ötajtóshoz hasonlóan a Variant kivitelt is a kétliteres, négyhengeres turbómotor 300 lóerős, 380 Nm nyomatékú változata hajtja, kizárólag hatfokozatú DSG váltón és 4Motion összkerékhajtáson keresztül. Sportfutómű került alá, amely 20 milliméterrel alacsonyabb, a lengéscsillapítói változtatható keménységűek, az ESP pedig sport- vagy teljesen kikapcsolt állapotba is tehető.

 

 

A kategória legerősebb kombija 5,1 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, egy tizeddel több idő alatt, mint az ötajtós, míg a végsebességét 250 km/óránál elektronika korlátozza. A szabványos mérés szerint kereken 7 liter az átlagfogyasztása száz kilométerenként, a szén-dioxid-kibocsátása pedig 163 g/km. Sportos hajtáslánca ellenére a Golf R Variant ugyanolyan praktikus, mint a többi kivitel: a csomagtartója alapállapotban 605 literes, a hátsó ülések előredöntésével 1620 literesre növekszik.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár