A CX-3 lesz a Mazda új sikermodellje
Hírek, 2014. november. 20.
AS

Kompakt szabadidő-autót mutatott be Los Angelesben a Mazda, formája és kínálata alapján a jövőre érkező CX-3 nagy sikernek ígérkezik.

 

 

Egy mérettel kisebben is elkészítette szabadidő-autóját a Mazda: a középkategóriás CX-5 után bemutatta a kompakt méretű CX-3-at. A japán márka Skyactiv elvei szerint épült crossover könnyebbnek és takarékosabbnak ígérkezik a konkurenseinél, miközben egy kicsivel nagyobb is náluk.

 

 

A lendületes formájú karosszéria 4,28 méter hosszú, 1,77 méter széles és 1,55 méter magas, a tengelytávolság 2,57 méteres. Az autóra, amely a Mazda2 és Mazda3 formavilágát követi, és egyben a CX-5 stílusát viszi tovább, opcióként 18 colos kerekek kerültek 215/50 méretű abroncsokkal.

 

 

A motorkínálatról egyelőre annyit árult el a Mazda, hogy a kétliteres, négyhengeres benzinmotor két teljesítményváltozatával, illetve az újonnan bemutatott 1,5 literes, négyhengeres turbódízellel lesz rendelhető a CX-5. A hatfokozatú kézi sebességváltó helyett szintén hatsebességes automatát lehet választani, a fronthajtású modelleken kívül összkerékhajtású változat is lesz mind a benzines, mind a dízelmodellből.

 

 

A Los Angeles-i Autószalonon leleplezett CX-3 hamarosan gyártásba kerül, a forgalmazása elsőként Japánban kezdődik meg 2015 tavaszán, de nem sokkal később az Egyesült Államokban és Európában is piacra dobják, utóbbin a Nissan Juke és Renault Captur legnagyobb ellenfeleként.




A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár