60 példány már elkelt a 400 milliós Aston Martinból
Hírek, 2010. december. 10.
AS

Már nem is szuperautónak, hanem rögtön hiperautónak nevezik az Aston Martin One 77-et, melyből már 60 példány gazdára talált.

 

 

Korábban már írtunk a jócskán túlárazott Aston Martin One-77-ről, mely kapcsán a legérdekesebb hír az ára volt. 1,2 millió font, vagyis közel 400 millió forint! Mindössze 77 példányt gyártanak belőle, és már 60 el is kelt. Ez alapján azt is hihetnénk, hogy sietniük kell a sejkeknek és uralkodóknak, ha szeretnének birtokba venni egyet a 77 Aston Martinból. Viszont ha utánaolvasunk, hamar kiderül, hogy nem kevés munkája van az angoloknak abban, hogy már 60-at eladtak. Most például egy ázsiai túrát terveznek, melynek keretén belül bemutatják az autót Hong Kong, Szingapúr, Kína, Tajpej és Japán leggazdagabbjainak, így keresve még 17 vevőt, aki nem sajnálja az 1,2 millió fontot egy olyan Astonért, melyet csak a szakavatott szemek képesek megkülönböztetni egy hétköznapi Vantage-től.

 

 

Természetesen a One-77 nem csak azért különleges, mert kevés készül belőle. Benne található a valaha létezett legerősebb szériagyártású szívómotor, mely 7,3 literes és 750 lóerőt teljesít. A végsebesség bőven 300 km/óra fölött van, a százas tempó eléréséhez pedig nem kell több idő, mint 3,5 másodperc. Köszönhető ez többek között a széles körben alkalmazott szénszálas anyagoknak, valamint az alacsony, 1500 kg körüli önsúlynak. Most még kicsit drága, de talán majd használtan, pár év múlva...

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár