Tivoli lesz a Ssangyong kompakt crossovere
Hírek, 2014. november. 26.
AS

Bejelentette, hogy Tivoli néven hozza forgalomba új kompakt szabadidő-terepjáróját a Ssangyong, az újdonság modern motorokkal és felszerelésekkel érkezik az európai piacra.

 

 

Tivoli lesz a neve a Ssangyong legújabb szabadidő-terepjárójának. A fennállásának hatvanadik évfordulóját ünneplő koreai autómárka ezzel a Korando és Rexton után lefelé bővíti választékát. Az újdonság divatos formáját már több tanulmányautóval megelőlegezték, a sorozatgyártásba kerülő modell a most közreadott ízelítő képek alapján alig tér el a koncepcióétól.

 

 

Az autóhoz teljesen új 1,6 literes benzines és dízelmotorokat is fejlesztett a Ssangyong, amelyek a hatfokozatú kézi váltó helyett hatsebességes automatával is rendelhetők, és a márka hagyományaihoz híven összkerékhajtás is elérhető lesz. A Ssangyong Tivoli modern felszereléseket is kap, hiszen nem csak start-stop rendszer és kulcsnélküli indítás, de távolságtartó tempomat, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer és szellőztethető vezetőülés is elérhető lesz hozzá.

 

 

A Tivolit nem csak városba szánja a Ssangyong, hiszen a többi típusához hasonlóan kiemelkedő terepjáró-képességeket és elnyűhetetlen hajtásláncot ígérnek. Az új modell gyártása januárban indul a koreai piacra, az európai vásárlóknak szánt darabok márciusban gördülnek le a gyártósorról. A tervek szerint a Tivoli januártól már a hazai Ssangyong márkakereskedésekben is rendelhető lesz. A specifikációi alapján a legfőbb konkurensei a Jeep Renegade, Opel Mokka, Škoda Yeti és Suzuki SX4 S-Cross lehetnek.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár