Friss formában a Chrysler 300C
Hírek, 2014. december. 2.
AS

Még egyszer megújult a Chrysler ikonikus limuzinja, a 300C ebből az alkalomból frissebb külsőt és modernebb belső teret kapott, de műszakilag alig változott.

 

 

2004-ben jelent meg a Chrysler ikonikus limuzinja, a 300C, amely először 2010-ben esett át ráncfelvarráson, majd idén ismét megújult. A jellegzetes formájú lépcsőshátú modell karosszériája lágyabb vonalakat kapott, a mindig is hangsúlyos hűtőmaszk pedig még inkább kiemelkedik róla. A motorháztetőről az új rácsozású maszkra került a Chrysler szárnyas emblémája, de a lökhárítók és a lámpák is megújultak, így lehet ma is friss a tíz éve futó 300C vonalvezetése.

 

 

Belül a legnagyobb változás négy éve történt, a Fiat fennhatósága alá kerülő Chryslernél az olaszok tanácsára ekkor vezették be az ízlésesebb formák és jobb minőségű anyagok használatát. Most csak az előző berendezést fejlesztették tovább, például átrajzolták a műszeregység számlapjait és átrendezték a középkonzol kapcsolóit. Az automata sebességváltó választókarja helyett a Chrysler 200-ban látott forgókapcsolót találjuk, akárcsak a Jaguarokban.

 

 

Műszaki téren is a váltó jelenti a Chrysler 300C modellfrissítésének egyetlen újdonságát, hiszen a motorkínálat nem változott. A 3,6 literes V6-os benzinmotor 292 lóerős, a 300S-ben kereken háromszáz lóerőre képes, míg az 5,7 literes V8-as teljesítménye 363 lóerő. Az eddigi hatfokozatú automatát azonban egy új nyolcsebességes váltóra cserélték, amelynek köszönhetően hat százalékkal csökkent a fogyasztás is. A Chrysler 300C az előző modellfrissítése óta Lancia Thema néven kapható volt Európában is, az olasz márka azonban csak a hazai piacára is az Ypsilon kisautóra koncentrál a jövőben, ezért a megújult limuzin a tengerentúli piac privilégiuma marad.




A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár