Pininfarina emlékére készült a ritka Ferrari
Hírek, 2014. december. 8.
AS

Csupán hat példányt készítenek abból a különleges Ferrariból, amelyet a Pininfarina alapítójának tiszteletére Sergio névre kereszteltek.

 

 

Sergio Pininfarina hatvan évvel ezelőtt kötött együttműködést a Ferrarival, ennek emlékére róla nevezték el azt a különleges sportkocsit, amely a megállapodás évfordulójára készült. A Sergio az olasz sportkocsi-márka egyik legújabb típusának alapjára épül, a 458 Speciale A nyitott tetős karosszériáját azonban alaposan átalakították, alig lehet ráismerni.

 

 

Pininfarina jellegzetes stílusában készült az ék alakú formaterv a kéttónusú fényezéssel és a középmotor kerek alakú légbeömlő nyílásaival. A bukókeretben légbeömlőket találunk, amelyek a tengelykapcsoló és a sebességváltó olaját hűtik. A kerek hátsó lámpák a Ferrari hagyományaira utalnak, a műanyag idommal összekötött első fényszórók azonban teljesen egyedi külsőt adnak az autónak.

 

 

Bemutatásával egy időben adták át az első darabot Abu Dhabiban. A Sergio igazi ritkaság, hiszen mindössze hat példány készül belőle, és minden egyes autót a megrendelő igényei szerint építenek meg. Az első autó háromrétegű vörös fényezést, aranyszínű kovácsolt kerekeket és piros cérnával varrt, Alcantara betétes bőrkárpitozást kapott karbon műszerfal-borítással. A műszaki tartalom nem változott: a Sergio motorja 4,5 literes V8-as, 605 lóerővel, amely három másodperc alatt gyorsítja nulláról százra a különleges Ferrarit.

 

 

Nézd meg Sergio Pininfarina leghíresebb alkotásait az Alfa Romeo Spidertől a Ferrari 250 GT-n át a Peugeot 406 Coupéig cikkünkben!

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár