Pininfarina emlékére készült a ritka Ferrari
Hír, 2014. december. 8.
Auto2

Csupán hat példányt készítenek abból a különleges Ferrariból, amelyet a Pininfarina alapítójának tiszteletére Sergio névre kereszteltek.

 

 

Sergio Pininfarina hatvan évvel ezelőtt kötött együttműködést a Ferrarival, ennek emlékére róla nevezték el azt a különleges sportkocsit, amely a megállapodás évfordulójára készült. A Sergio az olasz sportkocsi-márka egyik legújabb típusának alapjára épül, a 458 Speciale A nyitott tetős karosszériáját azonban alaposan átalakították, alig lehet ráismerni.

 

 

Pininfarina jellegzetes stílusában készült az ék alakú formaterv a kéttónusú fényezéssel és a középmotor kerek alakú légbeömlő nyílásaival. A bukókeretben légbeömlőket találunk, amelyek a tengelykapcsoló és a sebességváltó olaját hűtik. A kerek hátsó lámpák a Ferrari hagyományaira utalnak, a műanyag idommal összekötött első fényszórók azonban teljesen egyedi külsőt adnak az autónak.

 

 

Bemutatásával egy időben adták át az első darabot Abu Dhabiban. A Sergio igazi ritkaság, hiszen mindössze hat példány készül belőle, és minden egyes autót a megrendelő igényei szerint építenek meg. Az első autó háromrétegű vörös fényezést, aranyszínű kovácsolt kerekeket és piros cérnával varrt, Alcantara betétes bőrkárpitozást kapott karbon műszerfal-borítással. A műszaki tartalom nem változott: a Sergio motorja 4,5 literes V8-as, 605 lóerővel, amely három másodperc alatt gyorsítja nulláról százra a különleges Ferrarit.

 

 

Nézd meg Sergio Pininfarina leghíresebb alkotásait az Alfa Romeo Spidertől a Ferrari 250 GT-n át a Peugeot 406 Coupéig cikkünkben!

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár