Felfrissül a Citroën C4
Hírek, 2014. december. 10.
AS

Az innovatív C4 Cactus után hagyományos kompaktját sem hanyagolta el a Citroën: az ötajtós C4 új lámpákat, gazdagabb felszereltséget és takarékosabb motorokat kapott.

 

 

Közzétette az első információkat a C4 modellfrissített változatáról a Citroën. A 2010-ben bemutatott kompakt típusból eddig 450 ezer példány kelt el, a kategória egyik legtágasabb és legkényelmesebb autója pedig jövőre új formában kerül a szalonokba. Stílusa nem sokat változott, de a LED-es nappali menetfénnyel szerelt fényszórók és a háromdimenziós hatású hátsó lámpák friss megjelenésűvé teszik. A kínálatban új 17 és 18 colos kerekeket és két új szürke színt is találunk.

 

 

A 4,33 méter hosszú, 1,79 méter széles és 1,49 méter magas, 2,65 méteres tengelytávú C4 továbbra is az egyik legpraktikusabb autó az alsó-középkategóriában, a csomagtartó mérete alaphelyzetben 408 liter. Az utastér újdonsága a középkonzol 7 colos érintőképernyője, amelyen a zenelejátszó és a navigációs rendszer kezelhető, de rendelhető prémium hifi, masszázsfunkciós vezetőülés, 230 voltos elektromos töltő és 1,3 négyzetméteres panorámatető is. A vezetéssegédek sorát visszagurulás-gátló, sávelhagyásra figyelmeztető és holttérfigyelő rendszer gazdagítja.

 

 

A C4 motorválasztékában már egy éve megjelent a vadonatúj 1,2 literes, háromhengeres, benzines turbómotor 110 lóerős változata, amelynek 205 Nm a legnagyobb nyomatéka és 4,7 l/100 km az átlagfogyasztása. Mostantól ez az erőforrás 130 lóerős teljesítménnyel és 230 Nm nyomatékkal is rendelhető, opcióként az Aisin által fejlesztett hatfokozatú automata sebességváltóval is. Az új váltó nem csak gyorsabban és finomabban kapcsol, de takarékosabb is vele az autó, hiszen az átlagfogyasztás mindössze 4,8 l/100 km.

 

 

Most érkeztek meg a tiszta üzemű BlueHDi dízelmotorok is a C4 gépházteteje alá. Az 1,6 literes, négyhengeres motor alapváltozata 100 lóerős és 254 Nm a nyomatéka, ötfokozatú kézi váltóval szerelik, és az alacsony gördülési ellenállású abroncsoknak és a start-stop rendszernek köszönhetően 3,3 l/100 km az átlagos fogyasztása. A 120 lóerős és 300 Nm nyomatékú változathoz már hatsebességes kézi váltó jár, ennek szabvány szerinti fogyasztása 3,6 l/100 km.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár