Finnországban nyitott tesztpályát a Goodyear Dunlop
Hírek, 2014. december. 11.
AS

Az Északi-sarkkörtől északra nyitott téli gumiabroncsokat tesztelő létesítményt a Goodyear Dunlop, a pályán havas és jeges körülmények között próbálhatják az abroncsokat.

 

 

Arctic Center néven nyitotta meg az új téli abroncsokat tesztelő létesítményét a Goodyear Dunlop. Az új pálya az Északi-sarkkörtől 300 kilométerre északra, Finnország északkeleti részén, Ivalo közelében található. A pálya eddig is Európa egyik legfőbb téli gumiabroncsokat tesztelő központja volt, ám most a Goodyear Dunlop kizárólagos használatába került. A központ egy völgyben helyezkedik el, amely olyan speciális mikroklímás biztosít, hogy novembertől áprilisig havas és jeges körülmények között tesztelhetők az abroncsok.

 

 

A havas és jeges tesztekre alkalmas pályákon kívül fejlett informatikai infrastruktúrával, valamint a tesztjárművek karbantartásához és az abroncsok szereléséhez szükséges műhellyel is rendelkezik a központ, amelyet magas kerítés véd a bevezetés előtt álló abroncstípusok tesztjei iránt kíváncsiskodók elől. A téli gumiabroncsok tanulmányozása nem végezhető az irodából, ehhez terepen szerzett tapasztalatra van szükség – vélik a Goodyear Dunlop szakemberei.

 

 

Nem ez a cég egyetlen téli tesztpályája, hiszen a franciaországi, luxemburgi, svájci és új-zélandi pályákon is dolgoznak, így egész évben lehetőség nyílik havas tesztekre. A szeptemberben bevezetett új Goodyear UltraGrip 9 téli gumiabroncs havas úton mutatott tulajdonságait részben az Arctic Centerben fejlesztették tovább.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár