Formabontó franciák a 2015-ös Év autója díj döntősei között
Hírek, 2014. december. 15.
AS

Bejelentették, hogy melyik hét autó esélyes az Év autója díjra 2015-ben: középkategóriás limuzin, presztízsautó, formabontó francia típus és a piac legnépszerűbb crossovere is ott van a listán.

 

 

Kiderült, hogy melyik hét típus esélyes az Év autója díjra 2015-ben, a zsűri összesen 31 modellből választotta ki a döntőseket. A legjobbak között a BMW 2-es Active Tourer, a Citroën C4 Cactus, a Ford Mondeo, a Mercedes-Benz C-osztály, a Nissan Qashqai, a Renault Twingo és a Volkswagen Passat szerepel, azaz középkategóriás limuzin, presztízsautó, formabontó francia típus és a piac legnépszerűbb crossovere egyaránt rajta van a listán.

 

 

Az elmúlt évben a Peugeot 308 nyerte el a díjat a BMW i3 és a Tesla Model S előtt, míg az azt megelőző években a Volkswagen Golf, valamint a Chevrolet Volt és Opel Ampera kapta a legnagyobb pontszámot a zsűritől. A döntnökök között Magyarországról Gajdán Miklós, az Autó Magazin újságírója, és Csikós Zsolt, a Totalcar újságírója kapott helyet. Az eredményt újabban a március eleji genfi autószalon előestéjén hozzák nyilvánosságra.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár