Ralira készül az új Škoda Fabia
Hírek, 2014. december. 17.
AS

Az új Fabia alapján is elkészítette rali-versenyautóját a Škoda, az R5 kategória szabályai szerint épült újdonság prototípusát jövőre véglegesítik.

 

 

A hírek szerint nem lesz sportos RS változata a Fabia nemrég bemutatott harmadik generációjának, ennek ellenére továbbra is részt vesz a rali-bajnokságokban a Škoda. Az esseni tuning és motorsport show-n ugyanis bemutatták az új Fabia alapjára épített R5-ös versenyautó prototípusát. A már szériaváltozatában is eltalált arányú kisautót még jobb kiállásúvá tették azzal, hogy a kerékjáratait kiszélesítették, 18 colos kerekekkel szerelték fel, hátul pedig méretes légterelőt és középen kivezetett kipufogót találunk rajta.

 

 

Az FIA szabályainak megfelelően az R5 kategóriás versenyautókat 1,6 literes, négyhengeres turbómotorral szerelik fel, amelyek ötfokozatú, szekvenciális sebességváltón keresztül mozgatják mind a négy kereket, a megengedett saját tömeg legalább 1230 kilogramm. A Škoda az eddigi sikerek folytatását várja új versenyautójától: a kétliteres szívómotorral szerelt Fabia Super 2000 az utóbbi két évben megnyerte a rali Európa-bajnokságot és idén öt országban is bajnoki címet szereztek vele. Az újdonság engedélyeztetése 2015 közepére készül el, ez után vehetik birtokba a csapatok.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár