Minden idők legerősebb MINI-je az új John Cooper Works
Hírek, 2014. december. 19.
AS

231 lóerős teljesítményével a valaha készült legerősebb MINI-nek számít a harmadik generációs típusból készített John Cooper Works kivitel.

 

 

John Cooper Works kivitelben is elkészítette kisautójának harmadik generációját a MINI. A Cooper S-hez hasonlóan ebben a típusban is kétliteres, négyhengeres turbómotor dolgozik, a teljesítménye azonban 184 helyett 231 lóerő, ami tíz százalékkal nagyobb az elődjénél is, a legnagyobb nyomaték 320 newtonméteres értéke pedig 1250 és 4800 közötti fordulatszámon érhető el.

 

 

A hatfokozatú kézi sebességváltóval a John Cooper Works álló helyzetből 6,3 másodperc alatt éri el a százas tempót, a végsebessége pedig 246 km/óra. Az opcióként rendelhető hatsebességes automatával még fürgébb a sportos MINI, hiszen 6,1 másodperc is elegendő a nulláról százra gyorsuláshoz. Az átlagfogyasztás 6,7 és 5,7 liter száz kilométeren, meglepetésre az automata a takarékosabb.

 

 

A nagy légbeömlős lökhárítójától, küszöbtoldatairól, középen kivezetett kettős kipufogójáról és nagy légterelőjéről, no meg a feliratairól könnyen felismerhető John Cooper Works utastere is egyedi kialakítású. A sportülés integrált fejtámlás, a pedálok alumíniumborításúak, a műszeregység pedig stopperrel, valamint olajnyomást és turbónyomást mutató funkcióval bővült.

 

 

A 17 colos kerekek helyett felárért 18 colos is rendelhető, az elektromechanikus szervokormány és az elektronikus differenciálzár széria, míg az adaptív lengéscsillapítás-szabályzás opció. A John Cooper Works modell ugyanolyan jól felszerelhető, mint bármelyik másik MINI, a Harman Kardon hifi, a navigációs rendszer, az üvegtető, a táblafelismerő, az adaptív tempomat és a xenonfényszóró is elérhető hozzá.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár