Minden idők legerősebb MINI-je az új John Cooper Works
Hírek, 2014. december. 19.
AS

231 lóerős teljesítményével a valaha készült legerősebb MINI-nek számít a harmadik generációs típusból készített John Cooper Works kivitel.

 

 

John Cooper Works kivitelben is elkészítette kisautójának harmadik generációját a MINI. A Cooper S-hez hasonlóan ebben a típusban is kétliteres, négyhengeres turbómotor dolgozik, a teljesítménye azonban 184 helyett 231 lóerő, ami tíz százalékkal nagyobb az elődjénél is, a legnagyobb nyomaték 320 newtonméteres értéke pedig 1250 és 4800 közötti fordulatszámon érhető el.

 

 

A hatfokozatú kézi sebességváltóval a John Cooper Works álló helyzetből 6,3 másodperc alatt éri el a százas tempót, a végsebessége pedig 246 km/óra. Az opcióként rendelhető hatsebességes automatával még fürgébb a sportos MINI, hiszen 6,1 másodperc is elegendő a nulláról százra gyorsuláshoz. Az átlagfogyasztás 6,7 és 5,7 liter száz kilométeren, meglepetésre az automata a takarékosabb.

 

 

A nagy légbeömlős lökhárítójától, küszöbtoldatairól, középen kivezetett kettős kipufogójáról és nagy légterelőjéről, no meg a feliratairól könnyen felismerhető John Cooper Works utastere is egyedi kialakítású. A sportülés integrált fejtámlás, a pedálok alumíniumborításúak, a műszeregység pedig stopperrel, valamint olajnyomást és turbónyomást mutató funkcióval bővült.

 

 

A 17 colos kerekek helyett felárért 18 colos is rendelhető, az elektromechanikus szervokormány és az elektronikus differenciálzár széria, míg az adaptív lengéscsillapítás-szabályzás opció. A John Cooper Works modell ugyanolyan jól felszerelhető, mint bármelyik másik MINI, a Harman Kardon hifi, a navigációs rendszer, az üvegtető, a táblafelismerő, az adaptív tempomat és a xenonfényszóró is elérhető hozzá.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár