Felújították a spanyol király első autóját, egy Seat Ibizát
Hír, 2014. december. 19.
Auto2

A Seat-gyárban tett látogatást az idén trónra lépett VI. Fülöp spanyol király, ebből az alkalomból felújították az uralkodó első autóját, egy közel harminc éves Seat Ibizát.

 

 

 

Látogatást tett a Seat martorelli üzemében VI. Fülöp spanyol király, aki apja lemondását követően idén lépett trónra. Az uralkodót nem csak a gyártósoron vezették végig, és a márka eddig még titokban tartott újdonságait mutatták meg neki, hanem egy meglepetéssel is szolgáltak számára. Felújították ugyanis azt az autót, amit édesapjától, I. János Károlytól kapott a tizennyolcadik születésnapjára.

 

 

Az 1986-os, aranymetál színű, 1,5 literes Seat Ibiza megelőzte a korát, hiszen már akkor elektronikus befecskendezéssel és légkondicionálóval szerelték fel, amikor ez még csak két évvel később jelent meg a szériagyártású modelleken. Az autóban 152 ezer kilométer volt, és több mint 16 éve nem indították be, amikor a Seat restaurátoraihoz került, ezért a legnagyobb feladatot az üzemanyagrendszer rendbetétele jelentette. Ezen kívül a fényezést, a kárpitozást és a kerekeket is kicserélték, az Ibiza pedig nem csak az első tulajdonosa miatt rendkívüli, hanem azért is, mert az üléseit Fülöp közel kétméteres testmagasságához igazították.

 

 

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár