Felújították a spanyol király első autóját, egy Seat Ibizát
Hírek, 2014. december. 19.
AS

A Seat-gyárban tett látogatást az idén trónra lépett VI. Fülöp spanyol király, ebből az alkalomból felújították az uralkodó első autóját, egy közel harminc éves Seat Ibizát.

 

 

 

Látogatást tett a Seat martorelli üzemében VI. Fülöp spanyol király, aki apja lemondását követően idén lépett trónra. Az uralkodót nem csak a gyártósoron vezették végig, és a márka eddig még titokban tartott újdonságait mutatták meg neki, hanem egy meglepetéssel is szolgáltak számára. Felújították ugyanis azt az autót, amit édesapjától, I. János Károlytól kapott a tizennyolcadik születésnapjára.

 

 

Az 1986-os, aranymetál színű, 1,5 literes Seat Ibiza megelőzte a korát, hiszen már akkor elektronikus befecskendezéssel és légkondicionálóval szerelték fel, amikor ez még csak két évvel később jelent meg a szériagyártású modelleken. Az autóban 152 ezer kilométer volt, és több mint 16 éve nem indították be, amikor a Seat restaurátoraihoz került, ezért a legnagyobb feladatot az üzemanyagrendszer rendbetétele jelentette. Ezen kívül a fényezést, a kárpitozást és a kerekeket is kicserélték, az Ibiza pedig nem csak az első tulajdonosa miatt rendkívüli, hanem azért is, mert az üléseit Fülöp közel kétméteres testmagasságához igazították.

 

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár