Szakértő kezekben a Hyundai sportprogramja
Hírek, 2014. december. 23.
AS

A Hyundai-csoport azt az Albert Biermannt nevezte ki a vállalat Nagyteljesítményű Járműfejlesztési és -tesztelési részleg vezetőjének, aki korábban a BMW M sportmodelljeinek fejlesztéséért volt felelős.

 


Biermann a jövőben a csoport koreai Namyang fejlesztőközpontjában a Hyundai és Kia márkák nagyteljesítményű változatainak fejlesztését vezeti majd, de feladatkörébe tartozik ezen modellekkel kapcsolatos kezelhetőségi, biztonsági, megbízhatósági fejlesztések mérnöki felügyelete is.  
Kinevezésével a vállalat felgyorsítja a nagyteljesítményű járműveinek és technológiáinak bemutatkozását, de emellett segítségével a teljes modellpaletta dinamikai képességei is fejlődhetnek. A vállalat célja, hogy vezető szerepet töltsön be járműveinek kezelhetőségével olyan modellek előállítása által, amelyek szegmensükben a legjobban vezethetőek. A Hyundai Motor részvétele a rali-világbajnokságban szintén a vállalat előnyére lehet, a rali- és az utcai autók technológiájába és mérnöki munkájába történő betekintésnek köszönhetően.

 

A Hyundai csoporthoz 2015 április 1-ével csatlakozó 57 éves Albert Biermann immár 30 éves tapasztalattal rendelkezik a nagyteljesítményű járművek fejlesztése terén, hiszen 2008 óta mostanáig a BMW M GmbH-nál az M és Individual műszaki részlegének alelnökeként tevékenykedett. Biermann 1983 óta dolgozott a BMW-nek, ahol a márka legismertebb utcai és versenyautóinak teljesítményéért és dinamizmusáért volt felelős.

 

 

„Nem is lehetnék izgatottabb, hogy csatlakozhatom a Hyundai Motor Grouphoz” – mondta Biermann. „Szorosan nyomon követtem a vállalat útját, ahogyan felzárkózott főbb riválisaihoz és gyorsan kiépítette európai ügyfélbázisát. Sok vadonatúj modellel és a második WRC szezonjával 2015 kulcsfontosságú év lesz a márka számára, így már nagyon várom az új kihívást.”

 

„A vezető mérnöki kinevezés fontos része vállalatunk azon törekvésének, hogy tovább optimalizáljuk járműveink dinamizmusát, amely még nagyobb örömet okozhat a lelkes vezetők számára” – mondta Woong Chul Yang, a Hyundai Motor Company alelnöke és a Hyundai-Kia Fejlesztőközpont vezetője. „Biermann úr ezen a területen szerzett páratlan eredményei, szakértelme és tapasztalata segítségével olyan új Hyundai és Kia modelleket fejleszthetünk, amelyek jól vezethetőek, de felgyorsítja a motorsportban dolgozó mérnöki csapatok által megszerzett innovatív technológiák utcai autóba beépülését is.”

 


2014-től teljes kapacitáson működik Hyundai Motor vadonatúj európai tesztközpontja a németországi Nürburgringen, ahol a vállalat hatékonyabban és pontosabban tudja új autóinak megbízhatóságát és vezethetőségét tesztelni.

 

Forrás: hyundaihirek.com

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár