Audi és Mercedes rendőrautókat adtak át
Hírek, 2014. december. 23.
AS

Új szolgálati autókat adtak át a rendőrségnek, a 385 darabból álló flottában magyarországi gyártású Audi A3 Limousine és Mercedes-Benz B-osztály is található.

 

 

A Készenléti Rendőrség Kerepesi úti telepén adták át azokat az új szolgálati autókat a rendőrség országos és területi vezetőinek, amelyek egy 2014-ben indult beszerzési program első ütemét képviselik. Az ebben a körben átadott 385 autóból százhetvenet a központi költségvetés, a többit pedig európai uniós alap támogatásával vásárolták.

 

 

Az Audi, Mercedes és Škoda típusú járműveket külön a rendőrség megrendelésére gyártották, egy részüket magyarországi üzemben. Az Audi A3 Limousine, valamint a Škoda Octavia Combi és Škoda Yeti járőrautók lesznek, míg a Mercedes-Benz B-osztály bűnügyi nyomozói és szolgálati járműként dolgozik majd, a Mercedes-Benz Sprinter pedig terepjáró képességű mikrobuszként szolgál. Az eddigi beszerzésektől eltérően az új rendőrautókban gumibottartót, golyóállómellény-tárolót, és tölthető LED-es elemlámpát találni, az autókat továbbá kiegészítő megkülönböztető jelzéssel látták el, az ablakokat pedig biztonsági sötétítő fóliával vonták be.

 

 

A rendőrség gépkocsiparkja 2015-ben újabb járművekkel bővül, az első negyedévben a központi költségvetésből további 1180, míg uniós forrásból még 22 darab autó érkezik a testülethez. A 9,4 milliárd összértékű járművek valamennyi rendőri szerv munkáját szolgálják majd, így támogatják a Készenléti Rendőrség, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság, a budapesti és a megyei rendőr-főkapitányságok, valamint a külső határos megyék határrendészeti kirendeltségeinek feladatellátását.

 


Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár