Még nagyobb hatótávot ígér az átdolgozott Tesla Roadster
Hírek, 2014. december. 29.
AS

A Model S-sel szerzett tapasztalatait használta fel a már nem gyártott Roadster továbbfejlesztésénél a Tesla, az átépítő készletként megrendelhető csomag nagyobb hatótávot eredményez.

 

 

A Lotus alapokra épülő Roadster volt a Tesla Motors első modellje, és bár a Model S hozta meg az igazi népszerűséget az amerikai márka számára, a kétüléses sportkocsit sem hanyagolják el. Már nem gyártják az autót, de átépítő készletként hamarosan megrendelhető lesz hozzá az a 3.0-s csomag, amely nagyobb kapacitású akkumulátorának és számos más módosításnak köszönhetően hosszabb hatótávolságot eredményez.

 

 

2008-ban nagyon modernnek számított a Roadster lítiumion akkumulátora, de a Model S-sel szerzett tapasztalatok felhasználásával még hatékonyabb telepet fejlesztett ki a Tesla. Az akkumulátor az eredetinél 31 százalékkal több energiát képes tárolni: 70 kilowattórás kapacitású. A hatékonyságot más módon is javítják: egy utólag felszerelhető légterelő-készlet 0,36-ról 0,31-re szorítja le a Roadster légellenállási együtthatóját, az új abroncsok pedig húsz százalékkal csökkentik a gördülési ellenállást.

 

 

Az eredmény a gyártó szerint negyven-ötven százalékos javulás a hatótávolságban az első Roadster modellhez képest, ami azt jelenti, hogy egy feltöltéssel akár négyszáz mérföldet, vagyis több mint 640 kilométert is képes megtenni a Tesla sportkocsija. A tavasztól rendelhető átépítő készlet hatékonyságát 2015 elején egy túrával bizonyítja a gyártó: egy feltöltéssel autóznak el San Franciscóból Los Angelesbe.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár