Háromhengeres motort kapott a BMW 2-es Coupé
Hírek, 2014. december. 30.
AS

Az Active Tourerben bemutatkozó háromhengeres, benzines turbómotort a 2-es sorozat kupékarosszériás változatához is elérhetővé teszi a BMW.

 

 

Újabb modellváltozatokkal gazdagodik a BMW 2-es Coupé kínálata, köztük egy új alapváltozattal. A 218i Coupé ugyanazt az 1,5 literes, háromhengeres, benzines turbómotort kapja, mint ami az Active Tourerben mutatkozott be, és a MINI Cooperhez is elérhető. A 136 lóerős teljesítményre képes, és már 1250-es fordulatszámnál 220 Nm nyomatékot kínáló erőforrást hosszirányban építik be a kompakt kupé orrába, és annak hátsó kerekeit hajtja meg.

 

 

Dinamikusnak is nevezhető az új alapmodell, hiszen hatsebességes kézi váltóval 8,8 másodperc, nyolcfokozatú automatával pedig csak egy tizeddel több idő alatt gyorsul fel nulláról százra, a végsebesség 212 km/óra. A háromhengeres felépítésnek köszönhetően egészen sportos a motor hangja, a beépítés irányának és a kiegyensúlyozó tengelynek köszönhetően pedig a gyártó szerint a hathengeres motorjaihoz hasonló a járáskultúrája. A kis motorral takarékos is a 218i, a gyári átlagfogyasztás 5,1-5,6 liter száz kilométeren.

 

 

A kínálat további újdonsága, hogy az xDrive összkerékhajtás a 190 lóerős 220d modellhez is rendelhető, ehhez az automata sebességváltó alapfelszerelés. Az xDrive kivitel 6,8 másodperc alatt gyorsul százra és 4,3-4,7 l/100 km a gyári átlagfogyasztása. Az automata klímával, Professional rádióval, 6,5 colos színes képernyővel, USB és Bluetooth csatlakozóval, esőszenzorral, 16-18 colos könnyűfém felnivel és kartámasszal egyébként is gazdag a 2-es Coupé szériafelszereltsége, ehhez pedig Advantage, Sport Line, Luxury Line és M Sport csomagok választhatók.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár