Karórával irányítható parkolási asszisztenst mutat be a BMW
Hírek, 2014. december. 30.
AS

Teljesen önállóan képes parkolni a BMW legújabb prototípusa, a garázsokban ügyesen tájékozódó i3-ast egy okos karórával irányíthatjuk.

 

 

A Las Vegas-i szórakoztatóelektronikai kiállításon mutatja be legújabb fejlesztését a BMW: egy olyan rendszerrel ellátott i3 prototípust, amely teljesen önállóan képes parkolni, a műveletet okos karórával irányíthatjuk. A 360 fokos ütközés-elkerülő rendszer négy lézerszenzorja pontosan ismeri fel a jármű helyzetét és környezetét, így elkerüli nem csak a parkolóházak oszlopait, de a szabálytalanul parkoló autókat és egyéb akadályokat is. A rendszer centiméteres pontossággal képes leparkolni az autót.

 

 

A Remote Valet Parking Assistant névre keresztelt rendszer teljesen automatizált parkolásra is képes, ehhez pedig nincs szükség arra, hogy az autóban üljünk. A sofőr okos karórájával aktiválhatja a manővert, az autó pedig magától megkeresi a szabadon álló parkolóhelyet, és önállóan be is áll oda, majd lezárja az ajtókat, és várja a további utasításokat.

 

 

Az autó előhívása ugyanilyen egyszerűen történik, a karóra jelére, akár hangutasítással a találkozási pontra hívható az ügyes prototípus. A BMW tanulmányautója, amely akár többszintes parkolóházban is eligazodik, nem a GPS jeleket használja a tájékozódáshoz, hiszen azok a garázsokban általában nem elérhetők, helyette lézeres érzékelők jele alapján navigálja magát.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár