Elkészült a Kia kisterepjárója
Hír, 2014. december. 30.
Auto2

Alig egy hónappal azután, hogy a Kia bemutatta a KX3 névre keresztelt tanulmányautót, Kínában sikerült lefotózni a koncepció szériaváltozatát.

 


A Kia Motors kínai vegyesvállalata a novemberben megrendezett Kantoni (Guangzhou) Autószalonon mutatta be a KX3 névre keresztelt autót, amelyet hivatalosan ugyan tanulmányként állítottak ki, ám annak formája, vonalvezetése a hatalmas könnyűfém kerekektől eltekintve igencsak szériaközeli benyomást keltett.

 


A most napvilágot látott kémfotókon a KX3 szériaváltozata látható, amely alapján megállapítható, hogy az szinte teljes mértékben megegyezik a korábban bemutatott tanulmánnyal. Az autó összképe a téglalap alakú ködlámpafészekkel és az oldalablakokkal a nemrég leköszönt Sorentora, míg hátsó kialakítása a Sportege modellre emlékeztet, egyedi részlet viszont a tanulmányéhoz képest kissé átrajzolt, különálló LED nappali menetfény a fényszórók alatt.

 


Az egyelőre KC gyári kódnevű kisterepjáró a korábban már piacra dobott Hyundai ix25-tel azonos padlólemezre épül, tengelytávja 2570 milliméter. A Kia várhatóan a konszerntestvértől szerzi be a kisterepjáró erőforrásait is, így az autó 1,4-es és 1,6-os benzines szívómotorokkal lesz kapható, de a hírek szerint ezeket már a piac bevezetéskor kiegészíti a más Kia modellekben már bizonyított 1,6-os turbómotor, valamint 7DCT néven a hétfokozatú duplakuplungos automataváltó is rendelhető lesz hozzá.

 


A Hyundai kisterepjárójához hasonlóan egyelőre a Kia is csak Kínában szándékozik forgalmazni új crossoverét, ám amennyiben a piaci trendek a jövőben is a kisterepjárók térnyerését prognosztizálják, nem kétséges, hogy néhány éven belül Európában is bemutatkozhat a modell helyi igényekhez igazított, akár dízelmotorokkal ellátott változata.

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár