Elkészült a Kia kisterepjárója
Hírek, 2014. december. 30.
AS

Alig egy hónappal azután, hogy a Kia bemutatta a KX3 névre keresztelt tanulmányautót, Kínában sikerült lefotózni a koncepció szériaváltozatát.

 


A Kia Motors kínai vegyesvállalata a novemberben megrendezett Kantoni (Guangzhou) Autószalonon mutatta be a KX3 névre keresztelt autót, amelyet hivatalosan ugyan tanulmányként állítottak ki, ám annak formája, vonalvezetése a hatalmas könnyűfém kerekektől eltekintve igencsak szériaközeli benyomást keltett.

 


A most napvilágot látott kémfotókon a KX3 szériaváltozata látható, amely alapján megállapítható, hogy az szinte teljes mértékben megegyezik a korábban bemutatott tanulmánnyal. Az autó összképe a téglalap alakú ködlámpafészekkel és az oldalablakokkal a nemrég leköszönt Sorentora, míg hátsó kialakítása a Sportege modellre emlékeztet, egyedi részlet viszont a tanulmányéhoz képest kissé átrajzolt, különálló LED nappali menetfény a fényszórók alatt.

 


Az egyelőre KC gyári kódnevű kisterepjáró a korábban már piacra dobott Hyundai ix25-tel azonos padlólemezre épül, tengelytávja 2570 milliméter. A Kia várhatóan a konszerntestvértől szerzi be a kisterepjáró erőforrásait is, így az autó 1,4-es és 1,6-os benzines szívómotorokkal lesz kapható, de a hírek szerint ezeket már a piac bevezetéskor kiegészíti a más Kia modellekben már bizonyított 1,6-os turbómotor, valamint 7DCT néven a hétfokozatú duplakuplungos automataváltó is rendelhető lesz hozzá.

 


A Hyundai kisterepjárójához hasonlóan egyelőre a Kia is csak Kínában szándékozik forgalmazni új crossoverét, ám amennyiben a piaci trendek a jövőben is a kisterepjárók térnyerését prognosztizálják, nem kétséges, hogy néhány éven belül Európában is bemutatkozhat a modell helyi igényekhez igazított, akár dízelmotorokkal ellátott változata.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár