Késik az új Toyota Prius
Hírek, 2014. december. 30.
AS

A Toyota már tavasszal bemutatta volna ikonikus hibridjének új generációját, ám a vállalat vezetősége nem volt elégedett az autó formavilágával, így a tervezők újra a rajzasztalhoz ültek.

 


A Toyota vezetőjeként Akio Toyoda az utóbbi években egyre erősebben hangoztatja, a vállalat új modelljeinek izgalmas formavilággal és kiváló vezetési élménnyel kell rendelkezniük. Az amerikai Green Car Reports információi szerint ennek a törekvésnek esett most áldozatul a Toyota Prius hibrid új generációja is, amelynek korábban elfogadott terveit túlságosan visszafogottnak találták, így most a fentiek figyelembe vételével kell azt a mérnököknek átalakítaniuk. Ez azonban azzal jár együtt, hogy az autót csak hónapokkal később tudják majd bemutatni, vagyis az eredeti tervekben szereplő tavaszi bemutató 2015 végére csúszott.

 


Azt egyelőre nem tudjuk, a vezetők konkrétan mit kifogásoltak az eredeti formán, ám az átdolgozott változat a hírek szerint néhány formai megoldását a Párizsi Szalonon bemutatott C-HR kisterepjáró tanulmánytól vesz majd át. Ennek ellenére az új Prius elődeihez hasonlóan ötajtós lesz, azonban agresszívabb hűtőmaszkot és szélesebb kerékjáratokat, valamint dinamikusabb vonalvezetést kaphat majd. Az átalakítás részeként a konnektoros hibrid hajtáslánccal szerelt verzió formai megoldásaiban élesebben elkülönül majd a hibridtől, mint a mostani generációnál. Amíg ugyanis ez utóbbi alumínium karosszériaelemekkel könnyebb és egyúttal sportosabb ruhát visel, addig a plug-in változat visszafogottabb formatervet kap, amelyben könnyebb műanyagok kerülnek felhasználásra.

 


Ami azonban biztosnak látszik: egyik változatban sem találkozhatunk majd a Mirai üzemanyagcellás autó egyetlen stílusjegyével sem. A Toyota ugyanis teljesen egyedi megjelenést kívánt adni a Mirainak, így egyetlen jövőbeli modell sem hasonlíthat hozzá. A Toyota nagyon sokat vár a Prius újratervezésétől, reményei szerint a sportosabb megjelenés még több vásárlót győzhet meg és a márka egyik legismertebb modelljeként akár a termékpaletta formai megújulását is elindíthatja majd.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár