Sportos kupéval készül az Infiniti
Hírek, 2015. január. 5.
AS

Detroitban leplezi le legújabb tanulmányautóját az Infiniti, a látványos vonalvezetésű Q60 Concept a középkategóriás túrakocsi új generációjának előfutára.

 

 

A január második hetében nyíló Detroiti Autószalonra újabb tanulmányautóval készül az Infiniti. A tavalyi párizsi autókiállításon bemutatott Q80 Inspiration után most kisebb méretű autóval állnak elő: a Q60 Concept a japán prémiummárka középkategóriás túrakocsijának következő generációját vetíti előre. Noha koncepcióról van szó, a futurisztikus visszapillantó tükröket és kilincseket leszámítva a prototípus akár ebben a formában is szériagyártásba kerülhetne.

 

A látványos vonalvezetésű sportkupé formai megoldásai a Q80 Inspiration tanulmányautóról lehetnek ismerősek, a nagyméretű hűtőmaszk, a keskeny fényszórók és a Formula–1-es autók szárnyait idéző első légterelők is a nagyobb testvért idézik. A 21 colos könnyűfém felnik fölött kiszélesített kerékjáratok jellegzetes vágott formája pedig a Nissan GT-R hajtásláncával szerelt, még mindig tanulmánystádiumban lévő Q50 Eau Rogue megoldását mintázzák.

 

Egyelőre csak egyetlen egy képet közölt új tanulmányautójáról az Infiniti, ezért csak a gyáriak beszámolójából tudjuk, hogy a 2+2 személyes utastérben bőr és Alcantara borítású sportüléseket találunk, a belső teret pedig szénszálas anyagból készült betétek díszítik. A Q60 Concept ezen felül nagyobb hátsó lábteret kínál, mint a konkurensek. A további részleteket feltehetően a detroiti premieren árulja el az Infiniti, a korábban G37 Coupé néven ismert Q60 szériagyártású utódja pedig hamarosan bemutatkozhat.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár