Sportos kupéval készül az Infiniti
Hír, 2015. január. 5.
Auto2

Detroitban leplezi le legújabb tanulmányautóját az Infiniti, a látványos vonalvezetésű Q60 Concept a középkategóriás túrakocsi új generációjának előfutára.

 

 

A január második hetében nyíló Detroiti Autószalonra újabb tanulmányautóval készül az Infiniti. A tavalyi párizsi autókiállításon bemutatott Q80 Inspiration után most kisebb méretű autóval állnak elő: a Q60 Concept a japán prémiummárka középkategóriás túrakocsijának következő generációját vetíti előre. Noha koncepcióról van szó, a futurisztikus visszapillantó tükröket és kilincseket leszámítva a prototípus akár ebben a formában is szériagyártásba kerülhetne.

 

A látványos vonalvezetésű sportkupé formai megoldásai a Q80 Inspiration tanulmányautóról lehetnek ismerősek, a nagyméretű hűtőmaszk, a keskeny fényszórók és a Formula–1-es autók szárnyait idéző első légterelők is a nagyobb testvért idézik. A 21 colos könnyűfém felnik fölött kiszélesített kerékjáratok jellegzetes vágott formája pedig a Nissan GT-R hajtásláncával szerelt, még mindig tanulmánystádiumban lévő Q50 Eau Rogue megoldását mintázzák.

 

Egyelőre csak egyetlen egy képet közölt új tanulmányautójáról az Infiniti, ezért csak a gyáriak beszámolójából tudjuk, hogy a 2+2 személyes utastérben bőr és Alcantara borítású sportüléseket találunk, a belső teret pedig szénszálas anyagból készült betétek díszítik. A Q60 Concept ezen felül nagyobb hátsó lábteret kínál, mint a konkurensek. A további részleteket feltehetően a detroiti premieren árulja el az Infiniti, a korábban G37 Coupé néven ismert Q60 szériagyártású utódja pedig hamarosan bemutatkozhat.

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár