Szabadidő-autóval állt elő az MG
Hírek, 2015. január. 5.
AS

Kompakt szabadidő-autót mutatott be a kínai kézben lévő MG, a GS névre keresztelt crossover takarékosabb turbómotorokkal az európai piacon is megjelenhet.

 

 

A két évvel ezelőtt leleplezett CS Concept tanulmányautó sorozatgyártásra kész változatát mutatta be az immár kínai tulajdonosnál lévő MG Motor. A GS névre keresztelt kompakt crossover karosszériája 4,5 méter hosszú, 1,86 méter széles és 1,68 méter magas, a tengelytávolsága 2,65 méteres. A márkára jellemző frontrészről rögtön felismerhető a típus, a szabadidős jelleget a fényezetlen fekete burkolatok és a fémszínű kartervédők erősítik.

 

 

Az MG egyelőre egyetlen motorral kínálja az autót, a GS motorházfedele alá 2 literes, négyhengeres, benzines turbómotor kerül 220 lóerős teljesítménnyel és 350 Nm nyomatékkal. Szériafelszerelés lesz a hatfokozatú, duplakuplungos sebességváltó, a fronthajtás helyett pedig összkerékhajtás választható, a gyáriak szerint nyolc másodperc alatt gyorsul nulláról százra.

 

 

Az európai piac számára takarékosabb motorok is elérhetővé válnak majd: egy 1,5 literes, 170 lóerős turbós benzinesről és egy 1,8 literes, 150 lóerős turbódízelről szólnak a hírek. A GS elsőként a kínai kereskedésekbe kerül 2015 első felében, majd később az Egyesült Királyságban is megjelenik majd, ahol az MG Motor több típusa kapható már.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár