Érkezik a Chevrolet Volt második generációja
Hírek, 2015. január. 5.
AS

A detroiti autószalonon mutatja be a Volt második generációját a Chevrolet, a tölthető hibrid autóról azonban már most elárultak néhány részletet.

 

 

2010-ben mutatta be a konnektorról tölthető, hatótáv-növelő benzinmotorral szerelt elektromos autóját a Chevrolet, az európai Év Autója címet is nyert Volt pedig a mai napig több mint 69 ezer példányban fogyott. A második generáció premierjét az idei januári detroiti autószalonon tartják, ám már előtte fellebbentették a fátylat néhány részletéről. A gyártó már a Las Vegas-i szórakoztatóelektronikai vásáron megmutatta a típust, igaz, nem teljes fényében, így csak néhány részletét láthatjuk. Az új Volt megtartja elődje áramvonalas sziluettjét, de formai elemei sokkal modernebbek és vonzóbbak lesznek.

 

 

Műszaki felépítése alapvetően nem változik, de minden részletét áttervezték a még nagyobb hatékonyság érdekében. Az LG által szállított lítiumion akkumulátor továbbra is az autó alatt kap helyet T alakban, azonos mérete ellenére kevesebb cellából áll, miközben a tömege 13 kilogrammal csökkent, a kapacitása pedig 20 százalékkal nőtt. A korábbi hírek szerint az akkumulátor töltésére szolgáló 1,4 literes benzinmotort az Opeltől származó, újonnan fejlesztett egyliteres, háromhengeres turbómotorral váltották volna fel. A Chevrolet azonban végül maradt a jól bevált megoldásnál, és egy 1,5 literes szívómotorral szereli a Voltot, igaz, a közvetlen befecskendezéses erőforrás is új fejlesztés.

 

 

A gyártó felmérése szerint a Volt-tulajdonosok az utak 80 százalékát elektromos üzemben tették meg, és mindössze havonta egyszer látogatták meg a benzinkutat, ezért a sokak által kedvelt elektromos töltési lehetőséget fejlesztették tovább. A töltőcsatlakozó új világítást kapott, az autó pedig többféle hanggal és fénnyel adja a tulajdonos tudtára a töltési állapotot. A Volt ráadásul GPS segítségével felismeri, ha otthon csatlakoztatják a konnektorhoz, és ekkor az előre elmentett beállításokkal kezdi a töltést. A további részleteket egy hét múlva árulja el a gyártó, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy elődjéhez hasonlóan Opel Ampera néven az európai piacon is kapható lesz-e az újdonság.

 

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár