Az érintőképernyő uralkodik a jövő Volkswagen Golfjában
Hírek, 2015. január. 7.
AS

A jövő Golfjában még több és még nagyobb színes kijelzőt találunk, hiszen már a műszeregységet és a hagyományos kapcsolókat is ezek a képernyők helyettesítik.

 

 

Las Vegasban, a szórakoztatóelektronikai szakkiállításon mutatta be a jövő infotainment rendszerét a Volkswagen. A Golf R Touch tanulmányautóban ezúttal a belső tér az érdekes, ahol a kompakt modell hagyományos műszerfalát alaposan átalakították. Az eddigi műszeregységet egy 12,3 colos színes képernyő helyettesíti, akárcsak az Audi TT vagy a Volkswagen Passat esetében, itt nem csak a sebesség, hanem a navigációs térkép is megjeleníthető.

 

 

A középkonzol érintőképernyője, ahol egyébként a navigációs rendszer térképét látjuk, még nagyobb, mint valaha: a képátlója 12,8 col. A megszokottól eltérően alatta egy újabb érintőképernyőt találunk, a 8 colos felületről a klímaberendezést lehet kezelni. A mobiltelefonokéhoz hasonlóan az autó képernyőit is egyre többféle módon lehet személyre szabni. A Golf R Touch nem csak az érintésből, de a kézmozdulatokból is ért, gesztusokkal lehet például mozgatni a napfénytetőt.

 

 

Még az idén megjelenhet a szériagyártású Volkswagenekben az Apple Car Play és az Android Auto rendszere, amelynek segítségével a mobiltelefonok funkcióit az autó érintőképernyőjén kezelhetjük. Még több típusban jelenik meg továbbá a MirrorLink technológia, az ezt támogató telefonok képernyőjét tükrözhetjük az autó kijelzőjére. A navigációs rendszer is intelligensebbé válhat a jövőben, hiszen felismeri a mindennapi útvonalunkat, például ahol dolgozni járunk, és kerülőutat javasol torlódás esetén.

 

 

A parkolási asszisztenst is továbbfejlesztette a Volkswagen, bár ez egyelőre csak kísérleti stádiumban van. Az önállóan parkolni képes rendszer a jövőben nem igényli a vezető jelenlétét, így akár ki is szállhatunk az autóból, amely saját maga megkeresi és beáll a parkolóhelyre. Az e-Golf is új töltési rendszert kaphat, a kábeleket és töltőoszlopokat helyettesítő megoldásnál az autó automatikusan képes dokkolni egy töltőállomáson.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár