Szabadidős Cross Country kivitelben is itt a Volvo S60
Hírek, 2015. január. 8.
AS

Most először lépcsőshátú modellből is készített szabadidős változatot a Volvo: az S60 Cross Country megemelt futóművet és opcióként összkerékhajtást is kap.

 

 

1997-ben mutatta be a V70 Cross Country első generációját a Volvo, és a szabadidő-terepjárókat idéző kombik azóta nagy népszerűségre tettek szert, ma már szinte minden márka tart a kínálatában ilyen típust. Most pedig a Volvo ismét kategóriát teremt azzal, hogy a Cross Country csomagot lépcsőshátú autóhoz is elérhetővé teszi, korábban egyedül a Subaru kínálta az Outback négyajtós kivitelét.

 

 

Az S60 Cross Country ugyanazt a receptet követi, mint a nemrég bemutatott V60 Cross Country: a futóművét 65 milliméterrel megemelték, a 18 vagy 19 colos kerekei fölött fényezetlen fekete műanyag borítja a kerékjárati íveket, de beburkolták a küszöböket, és fémes védőborítást kaptak a lökhárítók is.

 

 

Az alapmodell csak emelt hasmagassága miatt alkalmas a terepjárásra, hiszen a D4 jelű 190 lóerős, kétliteres turbódízel csak az első kerekeit hajtja. Az autóból természetesen összkerékhajtású változat is elérhető, vagy a szintén D4 jelű 2,4 literes, öthengeres turbódízellel, vagy pedig a 250 lóerős T5 benzinessel. Az S60 Cross Country nyártól érhető el a kereskedésekben.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár