Kombiként is jön a Seat Leon Cupra
Hírek, 2015. január. 9.
AS

A ferdehátú után kombi karosszériával is elérhetővé válik a Seat Leon legerősebb változata, a 265 vagy 280 lóerős kivitelben rendelhető Cupra.

 

 

A háromajtós és az ötajtós után kombi karosszériával is bemutatkozott a legsportosabb Seat Leon, amely 587 literes és 1470 literig bővíthető csomagterével az egyik legpraktikusabb sportmodell. A Cupra motorja kétliteres, négyhengeres benzines, amely a turbótöltésnek köszönhetően kiviteltől függően 265 vagy 280 lóerős teljesítményre képes, a legnagyobb nyomaték 350 Nm, amely 1700 és 5600 közötti fordulatszámon áll rendelkezésre.

 

 

A hatfokozatú kézi vagy hatsebességes DSG váltóval rendelhető Leon ST Cupra nulláról százra legfeljebb 6,2 másodperc alatt gyorsul fel, a nagyobb teljesítményű modellnek és az automatának egy-egy tizeddel kevesebb időre van szüksége. A végsebességet 250 km/óránál elektronika korlátozza, az átlagos fogyasztás pedig 6,7 l/100 km, a DSG váltós modellek egy deciliterrel takarékosabbak.

 

 

A Cupra kombi alapesetben 18 colos kerekeket kap, a 280 lóerős modellhez 19 colos felnik járnak. A vezető különböző üzemmódok közül választhat, amelyek a lengéscsillapítás hangolására, a gázpedál érzékenységére, a motor hangjára, a kormányzás rásegítésére és a DSG váltó működésére is hatással vannak. A teljesen LED-es fényszóróval szerelt Seat Leon ST Cupra tavasszal érkezik a kereskedésekbe, a piaci ellenfelei a Volkswagen Golf R Variant és a Ford Focus ST kombi lehetnek.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár