Újabb konnektoros crossover a Volkswagentől
Hírek, 2015. január. 12.
AS

Detroitban leplezte le újabb szabadidőautó-tanulmányát a Volkswagen, a Cross Coupé GTE két elektromotorral és egy V6-os benzinmotorral kombinált hajtást kapott.

 

 

Újabb szabadidő-autó tanulmányát mutatta be a Volkswagen az idei detroiti autószalonon. A Cross Coupé GTE Concept a folytatása annak a sornak, amely három évvel ezelőtt a Cross Coupé Concept prototípusával kezdődött, és a német márka új terepjáróinak formavilágát vetíti előre. A most bemutatott koncepció annak a hétüléses modellnek az előzetese, amely 2016 végén kerül piacra az Egyesült Államokban.

 

 

A 4,85 méter hosszú, 2,03 méter széles és 1,74 méter magas Cross Coupé GTE Concept utastere ezzel szemben ötszemélyes, a műszeregységet pedig 12,3 colos színes képernyő helyettesíti, akárcsak az új Passat esetében. A navigációt és a multimédiás tartalmakat egy 10,1 colos érintőképernyőn lehet kezelni, de a klímaberendezés is érintéssel irányítható.

 

 

Az európai GTE modellektől eltérően a Cross Coupé koncepció jóval erőteljesebb hajtásláncot kapott. Az autóba a 3,6 literes V6-os FSI benzinmotort és két elektromotort is szereltek. A benzines erőforrás 280 lóerőre képes és 350 Nm a nyomatéka, az első kerekeket hajtó elektromotor 40 kW teljesítményű és 220 Nm nyomatékú, míg a hátsó villanymotor 85 kilowattos, 270 Nm nyomaték mellett.

 

 

A rendszer kombinált teljesítménye 360 lóerő, és ezt kihasználva a Cross Coupé GTE hat másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 209 km/óra a végsebessége. A padlóba épített 14,1 kilowattórás lítiumion akkumulátor feltöltésével tisztán elektromos módban 32 kilométert képes megtenni a Volkswagen crossovere, ilyenkor a hátulsó elektromotor mozgatja az autót.

 

 

Offroad módban minden motor dolgozik, és az sem gond, ha lemerült az akkumulátor, hiszen ilyenkor a V6-os az első elektromotort használja generátornak, hogy ellássa energiával a hátsó villanymotort, így állandóan összkerékhajtású marad a Cross Coupé GTE.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár