Vonzóbb lett az új Chevrolet Volt
Hírek, 2015. január. 12.
AS

Bemutatkozott a Chevrolet Volt második generációja, a hatótáv-növelő benzinmotorral szerelt elektromos autó vonzóbb formát és hatékonyabb hajtásláncot kapott.

 

 

Teljesen újjátervezte hatótáv-növelő benzinmotorral szerelt elektromos autóját a General Motors, a Chevrolet Volt második generációja a Detroiti Autószalonon mutatkozott be. A kompakt modell karosszériája az elődjéhez hasonlóan áramvonalas, és bár a sziluett hasonló, a forma összességében sokkal vonzóbbá vált. 1607 kilogrammos tömegével az újdonság könnyebb is elődjénél, 17 colos könnyűfém kerekeire 215/50 méretű energiatakarékos abroncsok kerültek.

 

 

Az utastere teljesen átalakult, a műszeregységet helyettesítő színes képernyőt és a középkonzol érintőképernyőjét ugyan megtartotta, de az érintőgomboknak búcsút mondtak, így az összkép sokkal inkább hasonlít egy hagyományos személyautóéra. A kéttónusú burkolatokkal is rendelhető belső tér tágasabb és praktikusabb is lett, a 2,69 méteres tengelytávú autó ugyanis ötszemélyessé vált, az ötödik ajtó mögött pedig 301 literes csomagtartót találunk.

 

 

Megújult a Volt hajtáslánca is, az első kerekek mozgatásáról két elektromotor gondoskodik, a rendszer 149 lóerős teljesítményre és 398 newtonméteres nyomatékra képes, így a Chevrolet újdonsága fürgébb is lett az elődjénél. Az újdonság álló helyzetből 2,6 másodperc alatt éri el a negyvenet és 8,4 másodperc kell neki, hogy száz km/órával haladjon, a végsebessége pedig viszonylag szerény, 157 km/óra.

 

 

Az energiát a korábbinál kevesebb cellából álló, tíz kilogrammal könnyebb lítiumion akkumulátor tárolja, amelyet T alakban helyeztek el az utastér alatt, és amelyre nyolc év vagy 160 ezer kilométer garanciát vállal a gyártó. A 18,4 kilowattórás akkumulátor feltöltése 230 voltos hálózatról 4,5 órába telik, ezzel pedig mintegy 80 kilométert képest megtenni károsanyag-kibocsátás nélkül a Volt.

 

 

Az akku lemerülése után lép működésbe a hatótáv-növelő benzinmotor, amely az elődben dolgozó 1,4 literes, 86 lóerős helyett egy új, 1,5 literes, közvetlen befecskendezéses, 101 lóerős négyhengeres benzinmotor. A 33,7 literes üzemanyagtartály felhasználásával a Volt hatótávolsága vegyes üzemben 676 kilométerre növekszik. Az akkumulátorok lemerülése után az átlagfogyasztás 5,7 l/100 km, de teljesen feltöltött akkumulátorral indulva a kombinált érték mindössze 2,3 liter száz kilométerre.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár