Bolt néven jön a Chevrolet elektromos autója
Hírek, 2015. január. 13.
AS

A hatótáv-növelő benzinmotorral szerelt Volt mellett egy másik elektromos autót is bemutatott a Chevrolet a detroiti autószalonon. A tiszta üzemű Bolt néhány éven belül gyártásba kerülhet.

 

 

Bolt lesz a neve annak az elektromos hajtású autónak, amelynek prototípusát a detroiti autószalonon leplezte le a Chevrolet. Az ugyanott bemutatott második generációs Volttal szemben a Bolt tisztán elektromos hajtású, a hatótávolságát pedig nem egy kiegészítő benzinmotorral, hanem nagy kapacitású akkumulátorral növelték meg. A gyártó 320 kilométert ígér egy feltöltéssel, és gyorstöltésre is lehetőség lesz.

 

 

Formája már tanulmányautóként sem túl futurisztikus ahhoz, hogy a világ minden táján megállja a helyét, a Chevrolet tervei szerint ugyanis a Bolt nem csak az Egyesült Államokban lesz kapható. A crossover stílus divatossá teszi, a hosszú tengelytávolsága pedig tágas utastér kialakítását tette lehetővé, ami üvegtetővel világos is. A prototípus alumíniumból, magnéziumból és szénszálas anyagokból épült fel és nem kizárt, hogy a szériagyártmányban is találkozunk ezekkel az anyagokkal.

 

 

 

Az okostelefon segítségével irányítható Bolt műszaki adatait egyelőre nem árulta el a gyártó, így a menetteljesítményei sem ismertek. A Chevrolet célja az, hogy a sorozatgyártásra kész autót 30 ezer dolláros áron tudja kínálni, ami azt jelenti, hogy valamivel olcsóbb lesz, mint a Volt, és nagyjából ugyanannyiba kerül majd, mint a legfőbb konkurensének számító Nissan Leaf.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár