Nyitott tetővel is gyártásba kerül az Alfa Romeo 4C
Hírek, 2015. január. 16.
AS

Tető nélküli kivitelben is bemutatkozott az Alfa Romeo sportkocsija, a kupénál alig nehezebb 4C Spider megjelenésével pedig a könnyű építésű modell opciós listája is tovább bővült.

 

 

Számítani lehetett rá, hogy nyitott tetős változatban is előáll új sportkocsijával az Alfa Romeo, tavaly Genfben már bemutatták a prototípust, a gyártásra kész 4C Spider végül a detroiti autószalonon mutatkozott be. Mivel már a kupé váza is szénszálas anyagból készült, a tető nélküli modellnek sem volt szüksége sok erősítésre a karosszériamerevség megőrzése érdekében. A 4C Spider így mindössze 10 kilogrammal nehezebb a zárt tetős kivitelnél.

 

 

A 4C különleges fényszórója megosztotta a közönséget, talán ezért is kapott hagyományos, üvegborítású lámpatesteket a Spider. A karosszéria hétféle színben rendelhető, ezek közül újdonság a sárga, az autóhoz pedig négyféle új könnyűfém kereket kínál a gyártó, elöl-hátul 17-18 colos, illetve 18-19 colos méretekben. A kipufogót kétoldalt vezették ki, mint a kupén, de a későbbiekben rendelhető lesz középre rendezett Akrapovic sportkipufogó is.

 

 

A forgalmazás nyáron kezdődik Európában és az Egyesült Államokban, kezdetben olyan összehajtható vászontetővel, amit szénszálas anyagból készült keretre lehet kifeszíteni. A későbbiekben pedig egy szénszálas keménytető is elérhető lesz, annak azonban nem jut hely az autóban, jó idő esetén a garázsban kell hagyni. Az utastér nem sokban különbözik a kupé belsejétől, az egyetlen újdonságot az Alpine prémium hifi jelenti.

 

 

A motor ugyanaz az 1,75 literes, négyhengeres, turbós erőforrás, ami a kupét is hajtja, itt is 240 lóerőre és 350 Nm nyomatékra képes, és duplakuplungos sebességváltó kapcsolódik hozzá. A hátsókerék-hajtású sportkocsi ezzel 4,1 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 257 km/óra a végsebessége, míg a versenypályán 1,1 g-s oldalgyorsulásra és teljes fékezéskor 1,25 g-s lassulásra is képes.




Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár