Bentayga néven jön a Bentley szabadidő-terepjárója
Hírek, 2015. január. 22.
AS

Bejelentette a Bentley, hogy a hamarosan bemutatkozó és jövőre gyártásba kerülő új szabadidő-terepjárója a Bentayga nevet kapja.

 

 

A tanulmányautókhoz illő módon EXP 9 F néven mutatta be három évvel ezelőtt szabadidő-terepjáró koncepcióját a Bentley. A prototípus formaterve ugyan nem aratott osztatlan sikert, de azt már akkor tudni lehetett, hogy a modell néhány éven belül gyártásba kerül. A korábbi értesülések arról szóltak, hogy a közel-keleti vevőkre gondolva Falcon lesz a neve az újdonságnak, ám a Bentley most bejelentette, hogy Bentayga néven kerül piacra a modell.

 

 

A név nem csak a Bentley és a tajga szavak keveréke, igazából egy hegységről kapta a nevét a típus. A Roque Bentayga nevű bazalthegység Gran Canarián található, és a legmagasabb pontja 1404 méterrel magasodik a tengerszint fölé. A Bentley ígérete szerint sokat finomítottak a tanulmányautó külsején, a sorozatgyártásra szánt változatot még az idén megismerhetjük, a forgalmazás pedig 2016-ban indul. A márka szerint az újdonságra már több ezer megrendelést kaptak, így reményeik szerint a típus várhatóan 20 ezerre duplázza majd a cég eladásait.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár