A Mustang motorjával érkezik az új Ford Focus RS
Hírek, 2015. január. 26.
AS

Hamarosan leleplezi a Focus RS harmadik generációját a Ford, a videón már látható kompakt sportmodellt az új Mustang turbómotorjával szerelik.

 

 

Filmen mutatja meg a Ford, hogyan teszteli a bemutatója előtt a Focus RS harmadik generációját. A kategória legerősebb sportmodelljét a hírek szerint az európai piacra is érkező Mustang újonnan fejlesztett, 2,3 literes, négyhengeres Ecoboost turbómotorjával szerelik. A Focus RS számára a teljesítményét 309-ről körülbelül 330 lóerőre növelik, ezzel erősebb lesz nem csak a Focus ST-nél és a 305 lóerős elődjénél, de nem annak limitált példányszámú RS500 különkiadásánál, amely 350 lóerőre volt képes.

 

 

A nagyobb teljesítmény miatt összkerékhajtásos prototípusokkal is kísérletezett a Ford, de úgy tudni, végül megmaradtak a fronthajtásnál. A jobb menettulajdonságok elérése érdekében nem marad ki az önzáró differenciál, és a kormányzás hajtási befolyásait csökkentő függőcsapszeges futómű sem. A Focus RS kizárólag hatfokozatú kézi sebességváltóval lesz elérhető. Az erősen álcázott prototípusokon ugyan nem látszik, de új frontrészt kap az autó, nagyobb légbeömlőkkel, hátulra pedig az elődéhez hasonló méretes szárny és dupla kipufogóvég kerül.

 

 

A premiert február harmadikán tartja a Ford, addig is közzétettek egy videót, amelyen a Focus RS utolsó nagysebességű tesztjeit végzik.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár