Tiszta dízelmotorok az Opel Insignia és Mokka kínálatában
Hírek, 2015. január. 26.
AS

Új dízelmotorokat mutatott be az Opel az Insignia és a Mokka kínálatában, az erőforrások nagyobb teljesítményűek, csendesebbek és tisztább üzeműek a korábbiaknál.

 

 

Új dízelmotorral bővült az Opel Insignia kínálata. A kétliteres, négyhengeres turbómotor 163 helyett 170 lóerőre képes, a legnagyobb nyomatéka pedig 350 helyett 400 Nm, amely 1750 és 2500 közötti fordulatszámon érhető el. A 2.0 CDTI modell ezzel 9 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, fél másodperccel hamarabb, mint korábban, míg a végsebessége 225 km/óra. Az új motor rugalmasabb is, mivel a turbófeltöltő változó geometriájú lapátjait aktuátor mozgatja, és mintegy 5 decibellel csendesebbé is vált. Az Insignia kínálatában minden karosszériaváltozattal és összkerékhajtással is elérhető.

 

További újdonság, hogy a Mokka is megkapta az újonnan fejlesztett, szentgotthárdi gyártású 1,6 literes turbódízelt. A 136 lóerős teljesítménye és 320 Nm nyomatéka hat lóerős és húsz newtonméteres növekedést jelent a korábbi 1,7 litereshez képest, amelynél jóval csendesebb is az újdonság. Az új motorral a kis szabadidő-autó 9,9 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 191 km/óra a végsebessége, míg az átlagfogyasztása a start-stop rendszerrel 4,1 literre csökkent száz kilométeren, ami fél literes javulás az előző motorhoz képest. Az 1.6 CDTI fronthajtással és összkerékhajtással is elérhető, az előbbihez a hatfokozatú kézi váltó helyett automatát is lehet kérni.

 

Mind a két motor teljesíti az Euro 6-os károsanyag-kibocsátási normát. A kisebb erőforrásnál ezt nitrogén-oxid katalizátorral oldották meg, így nincs szükség külön adalékra. A nagyobb motornál pedig a szelektív katalitikus redukció módszerével csökkentik az emissziót, amely AdBlue karbamid-oldat adalékot igényel.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár