Fogyasztási rekordot döntött a Nissan Note
Hírek, 2015. február. 2.
AS

3,38 liter/100 km-es fogyasztással a Nissan Note megdöntötte az abszolút üzemanyag-fogyasztás magyarországi rekordját a kisautók kategóriájában.

 

 

Az új Note a megszokott, mindennapi autóhasználati körülmények között jelenleg a legkisebb átlagfogyasztású kisautó a Magyar Rekordok nyilvántartásában: decemberben 3,38 l/100 km-es átlagot értek el vele.

 

 

A rekordkísérlet során Korpás Károly gépkocsivezető 905 km-t tett meg az 1,5 literes dízel Nissan Note-al a Budapest – Győr – Szombathely – Barcs – Pécs – Baja – Szeged – Eger útvonalon, normál közúti forgalmi viszonyok mellett, így az eredmény nem laboratóriumi körülmények között, hanem hétköznapi forgalomban született. A rekord felállításának szabályai szerint az autónak teljesen szériaállapotúnak kell lennie, a vezető pedig nem akadályozhatta a közúti forgalmat például túl lassú haladással.

 

 

A 3,38 liter/100 km-es rekordérték még a Nissan várakozásait is felülmúlta: az 1.5 dCi Nissan Note fogyasztása 0,22 literrel kevesebb volt a gyártó által megadott 3,6 liter/100 km vegyes ciklusú fogyasztásnál.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár