Még gyorsabb lett a 700 lóerős Tesla Model S
Hírek, 2015. február. 2.
AS

Tovább gyorsult a Model S, a Tesla elektromos autójának kétmotoros, összkerékhajtásos változata egy szoftverfrissítésnek köszönhetően még hamarabb éri el a százas tempót.

 

 

Már a néhány hónappal ezelőtt bemutatott összkerékhajtású Model S is elképesztően gyors volt, a P85D kivitelben ugyanis a D a Dual Motort jelenti, azaz a Tesla első és hátsó kerekeit is egy-egy elektromotor mozgatja. A teljesítmény ezzel 422-ről 700 lóerőre nőtt, az autónak pedig 4,6 helyett mindössze 3,2 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy álló helyzetből elérje a száz km/órás sebességet.

 

 

Most egy újabb módosításnak köszönhetően még gyorsabbá válhat a Model S, bejelentették ugyanis, hogy egy szoftverfrissítésnek köszönhetően az autó még jobban kihasználja a két motor képességeit, így a gyorsulási idő egytized másodperccel csökken. Ez azt jelenti, hogy a 3,1 másodperces eredménnyel a Tesla Model S P85D a McLaren F1 mellől a Ferrari F12 Berlinetta társaságába kerül a sportkocsik rangsorában. Elon Musk, a Tesla első embere szerint a módosítással járó menetteljesítmény-javulás csak járulékos előny, a frissítés legfőbb célja a jobb tapadás elérése volt.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár