Még gyorsabb lett a 700 lóerős Tesla Model S
Hír, 2015. február. 2.
Auto2

Tovább gyorsult a Model S, a Tesla elektromos autójának kétmotoros, összkerékhajtásos változata egy szoftverfrissítésnek köszönhetően még hamarabb éri el a százas tempót.

 

 

Már a néhány hónappal ezelőtt bemutatott összkerékhajtású Model S is elképesztően gyors volt, a P85D kivitelben ugyanis a D a Dual Motort jelenti, azaz a Tesla első és hátsó kerekeit is egy-egy elektromotor mozgatja. A teljesítmény ezzel 422-ről 700 lóerőre nőtt, az autónak pedig 4,6 helyett mindössze 3,2 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy álló helyzetből elérje a száz km/órás sebességet.

 

 

Most egy újabb módosításnak köszönhetően még gyorsabbá válhat a Model S, bejelentették ugyanis, hogy egy szoftverfrissítésnek köszönhetően az autó még jobban kihasználja a két motor képességeit, így a gyorsulási idő egytized másodperccel csökken. Ez azt jelenti, hogy a 3,1 másodperces eredménnyel a Tesla Model S P85D a McLaren F1 mellől a Ferrari F12 Berlinetta társaságába kerül a sportkocsik rangsorában. Elon Musk, a Tesla első embere szerint a módosítással járó menetteljesítmény-javulás csak járulékos előny, a frissítés legfőbb célja a jobb tapadás elérése volt.

 

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár