Közúti versenyváltozatban is kész a Porsche Cayman
Hírek, 2015. február. 6.
AS

Cayman GT4 néven mutatta be kisebb kupéjának közúti versenyváltozatát a Porsche, az újdonság a 911-esből származó hathengeres motort kapott.

 

 

A 911 GT3 után eggyel kisebb méretben is közúti versenyautóval állt elő a Porsche, a Cayman alapjain ugyanis elkészült a GT4 kivitel. A kupéból eddig a 340 lóerős, 3,4 literes hathengeressel szerelt GTS volt a legerősebb, az újdonságot azonban a 911 Carrera S-ből származó 3,8 literes, hathengeres bokszermotorral szerelték.

 

 

A nagyobb típusban négyszáz lóerőre képes erőforrás teljesítménye itt 385 lóerő, amely a hatfokozatú kézi sebességváltóval 4,4 másodperc alatt gyorsítja nulláról százra a középmotoros sportkocsit. A végsebesség 295 km/óra, a szabvány szerinti átlagfogyasztás pedig 10,3 l/100 km.

 

 

A Cayman GT4 futóművét 30 milliméterrel leültették, erősebb fékrendszerrel szerelték fel, több alkatrésze a 911 GT3-ból származik. Újak az első és hátsó lökhárítók, továbbá nagyméretű hátsó szárnnyal is ellátták az autót. A GT4 vásárlója felárért karbon-kerámia fékrendszert és szénszálas vázú kagylóüléseket választhat.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár