Kompakt autót és kisterepjárót leplez le a Suzuki
Hír, 2015. február. 9.
Auto2

Genfben két tanulmányautót is bemutat a Suzuki, az iK-2 és iM-4 egy kompakt ferdehátú autó és egy kiskategóriás szabadidő-autó előfutára lehet.

 

Két tanulmányautóval készül a Genfi Autószalonra a Suzuki, amely a március elején nyíló kiállításon leplezi le az iK-2 és iM-4 tanulmányautókat. A névadással a legutóbbi gyakorlatát folytatja a japán autógyártó, hiszen a másfél évvel ezelőtti frankfurti autószalonon bemutatott iV-4 koncepcióból született az Esztergomban hamarosan gyártásba kerülő új Vitara.

 

 

Az előzetesként közzétett képek alapján az iK-2 egy alsó-középkategóriás típus lesz, nagyobb, mint a Swift, de annak stíluselemeit viszi tovább. A körvonalai nagyon hasonlóak azokhoz a prototípusokhoz, amelyeket korábban leplezetlenül fényképeztek le, de elképzelhető, hogy az európai piac számára még módosítják a megjelenését. Mivel nem futurisztikus tanulmányról, hanem egy hagyományos autó prototípusáról van szó, nagyon valószínű, hogy az iK-2 kevés módosítással hamarosan sorozatgyártásba kerül.

 

 

Még nem ilyen biztos a sorsa a másik tanulmányautónak, amit iM-4 néven mutat be a Suzuki. A négy méternél is rövidebb szabadidő-autó csapott hátsó részével és felfelé kanyarodó oldalablakával a japán márka hetvenes évekbeli kisautóit idézi, akárcsak a legújabb, retró stílusú Alto. A szögletes motorházfedél szélein megtaláljuk azt a szellőzőnyílást, amely a Grand Vitara és az új Vitara gépházfedelén is feltűnt, és a jövőben a Suzuki terepjáróinak jellegzetessége lesz. Ha megvalósul, akkor az iM-4 a Jimny utódja lehet a kínálatban.

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár