Kompakt autót és kisterepjárót leplez le a Suzuki
Hírek, 2015. február. 9.
AS

Genfben két tanulmányautót is bemutat a Suzuki, az iK-2 és iM-4 egy kompakt ferdehátú autó és egy kiskategóriás szabadidő-autó előfutára lehet.

 

Két tanulmányautóval készül a Genfi Autószalonra a Suzuki, amely a március elején nyíló kiállításon leplezi le az iK-2 és iM-4 tanulmányautókat. A névadással a legutóbbi gyakorlatát folytatja a japán autógyártó, hiszen a másfél évvel ezelőtti frankfurti autószalonon bemutatott iV-4 koncepcióból született az Esztergomban hamarosan gyártásba kerülő új Vitara.

 

 

Az előzetesként közzétett képek alapján az iK-2 egy alsó-középkategóriás típus lesz, nagyobb, mint a Swift, de annak stíluselemeit viszi tovább. A körvonalai nagyon hasonlóak azokhoz a prototípusokhoz, amelyeket korábban leplezetlenül fényképeztek le, de elképzelhető, hogy az európai piac számára még módosítják a megjelenését. Mivel nem futurisztikus tanulmányról, hanem egy hagyományos autó prototípusáról van szó, nagyon valószínű, hogy az iK-2 kevés módosítással hamarosan sorozatgyártásba kerül.

 

 

Még nem ilyen biztos a sorsa a másik tanulmányautónak, amit iM-4 néven mutat be a Suzuki. A négy méternél is rövidebb szabadidő-autó csapott hátsó részével és felfelé kanyarodó oldalablakával a japán márka hetvenes évekbeli kisautóit idézi, akárcsak a legújabb, retró stílusú Alto. A szögletes motorházfedél szélein megtaláljuk azt a szellőzőnyílást, amely a Grand Vitara és az új Vitara gépházfedelén is feltűnt, és a jövőben a Suzuki terepjáróinak jellegzetessége lesz. Ha megvalósul, akkor az iM-4 a Jimny utódja lehet a kínálatban.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár