Hétüléses egyterű lett a BMW 2-es Gran Tourer
Hír, 2015. február. 11.
Auto2

Gran Tourer néven mutatkozott be a BMW 2-es sorozatának legújabb tagja, az Active Tourer megnyújtott tengelytávú, hétszemélyes kivitele.

 

 

Elkészült a BMW kompakt egyterűjének nyújtott tengelytávú, hétszemélyes kivitele, amely 2-es Gran Tourer néven mutatkozott be. A kombiszerű karosszéria 4,56 méter hosszú, 1,8 méter széles és 1,61 méter magas, ami azt jelenti, hogy 21 centiméterrel hosszabb és öttel magasabb, mint az Active Tourer. A tengelytávolság tizenegy centiméterrel 2,76 méteresre bővült.

 

 

A méretnövekedésnek köszönhetően jelentősen nőtt a csomagtér befogadóképessége. A raktér alaphelyzetben 645 literes, amelyből száz liter a padló alatti tárolóban használható ki, a három részre osztott hátsó ülések ledöntésével pedig 1905 literesre növekszik. A második sor ülései 130 milliméteres sínen tologathatók, ezzel öt személy mellett akár 805 liternyi poggyász szállítására is lehetőség nyílik.

 

 

A Gran Tourer az első hétszemélyes egyterű a prémium kompakt egyterűk kategóriájában. Az opcióként rendelhető, padlóból kihajtható harmadik üléssor fölött is 560 literes csomagtér marad, a második üléssor ledöntésével pedig 1820 literig bővíthető a kapacitás. A jobb első ülés támlájának előrehajtása után akár 2,6 méter hosszú tárgyak szállítása is lehetséges.

 

 

Az utastér újdonsága, hogy az első üléstámlák hátoldalára felhajtható asztalkák kerültek, és a 2-es Gran Tourer modellben debütál a BMW új alkalmazása is. A táblagépre letölthető myKIDIO applikáció a hátul ülő gyerekeket szórakoztatja korhatár szerint jóváhagyott tartalommal, amelyet az elöl ülő szülők felügyelhetnek és irányíthatnak az iDrive kontrollerrel. A gyerekek az autó sebességét, a célba érkezés idejét és a hőmérsékletet is figyelemmel követhetik egy játékos műszerfalon.

 

 

A 2-es Gran Tourer kínálata kezdetben két benzin- és három dízelmotorból áll. A 218i 1,5 literes háromhengerese 136 lóerős, a 220i-ben a kétliteres, négyhengeres erőforrás 192 lóerőre képes. A 216d-ben 1,5 literes, háromhengeres dízelt találunk 116 lóerővel, míg a 218d-ben 150, a 220d-ben pedig 190 lóerős a kétliteres turbódízel. Az utóbbi kezdetben csak xDrive összkerékhajtással érhető el, később megérkezik a fronthajtású változat is, és belép a kínálat alapja, a 216i modell is, csökkentett teljesítménnyel.

 

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár