Részleteket árult el az új Civic Type-R-ről a Honda
Hírek, 2015. február. 11.
AS

Még mindig nem mutatta meg a teljes autót, de néhány részletet már elárult és megmutatott a hamarosan érkező új Civic Type-R-ről a Honda.

 

 

A genfi autószalonon mutatkozik be a tanulmányként és prototípusként már többször leleplezett Honda Civic Type-R sorozatgyártásra kész változata, és ennek előzeteseként néhány részletet már elárult és megmutatott az autóról a gyártó. A legfontosabb új információ az, hogy a Civic sportváltozatának végsebessége 270 km/óra lesz, ami egyedülálló a kategóriában, hiszen rendszerint ez alatt korlátozzák elektronikusan a legnagyobb tempót.

 

 

A Type-R motorja egy újonnan fejlesztett, kétliteres, négyhengeres, turbófeltöltéses erőforrás, amelynek a teljesítményéről még csak annyit tudni, hogy legalább 280 lóerő lesz. Az új Civic aerodinamikai megoldásairól azonban már megtudtunk néhány részletet: a Type-R padlóját simára burkolják, hátul pedig méretes légterelő szárnyat és diffúzort helyeznek el.

 

 

A 19 colos könnyűfém kerekek mögött Brembo fékrendszer találunk, az elöl 350 milliméter átmérőjű lyuggatott tárcsákat négydugattyús rendszer lassítja. Az erőforrás és a fékrendszer hőjét a megnövelt hűtőmaszk és légbeömlő nyílások, valamint a kiszélesített első sárvédőkre szerelt légkilépők vezetik el. Az új Civic Type-R az előző generációk jellegzetes fehér színében mutatkozik be a genfi autószalonon.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár