Részleteket árult el az új Civic Type-R-ről a Honda
Hír, 2015. február. 11.
Auto2

Még mindig nem mutatta meg a teljes autót, de néhány részletet már elárult és megmutatott a hamarosan érkező új Civic Type-R-ről a Honda.

 

 

A genfi autószalonon mutatkozik be a tanulmányként és prototípusként már többször leleplezett Honda Civic Type-R sorozatgyártásra kész változata, és ennek előzeteseként néhány részletet már elárult és megmutatott az autóról a gyártó. A legfontosabb új információ az, hogy a Civic sportváltozatának végsebessége 270 km/óra lesz, ami egyedülálló a kategóriában, hiszen rendszerint ez alatt korlátozzák elektronikusan a legnagyobb tempót.

 

 

A Type-R motorja egy újonnan fejlesztett, kétliteres, négyhengeres, turbófeltöltéses erőforrás, amelynek a teljesítményéről még csak annyit tudni, hogy legalább 280 lóerő lesz. Az új Civic aerodinamikai megoldásairól azonban már megtudtunk néhány részletet: a Type-R padlóját simára burkolják, hátul pedig méretes légterelő szárnyat és diffúzort helyeznek el.

 

 

A 19 colos könnyűfém kerekek mögött Brembo fékrendszer találunk, az elöl 350 milliméter átmérőjű lyuggatott tárcsákat négydugattyús rendszer lassítja. Az erőforrás és a fékrendszer hőjét a megnövelt hűtőmaszk és légbeömlő nyílások, valamint a kiszélesített első sárvédőkre szerelt légkilépők vezetik el. Az új Civic Type-R az előző generációk jellegzetes fehér színében mutatkozik be a genfi autószalonon.

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár