Hegymászó hibrid a Kia Soul új tanulmánya
Hír, 2015. február. 13.
Auto2

A Trail’ster terepjárós kinézete nem csak látszat, a Kia legújabb tanulmányautóját ugyanis hibrid hajtáslánc teszi összkerékhajtásúvá.

 

 

A második generációs Soul alapjára építette legújabb tanulmányautóját a Kia. A chicagói autószalonon leleplezett Trail’ster terepjárós külsőt kapott: a futóművét négy centiméterrel megemelték, a lökhárító alá alumínium kartervédő került, a 19 colos kerekekre 245/45 méretű abroncsokat szereltek. A hófehér autót a tetőbe, tükörbe és lökhárítóba épített kiegészítő fényszórók, valamint az elhúzható vászontető teszi még különlegesebbé.

 

 

A terepjárós külső nem csak látszat, hiszen a Trail’ster valóban összkerékhajtású. Az első kerekeket az 1,6 literes, négyhengeres, turbós benzinmotor 188 lóerős, 251 Nm nyomatékra képes változata hajtja hatfokozatú automata sebességváltón keresztül. A hátsó kerekekhez pedig egy 36 lóerős, 136 Nm nyomatékú elektromotort szereltek, amely 1,2 kilowattórás lítiumion-polimer akkumulátorról kapja az energiát.

 

 

A hibrid Trail’ster képes arra, hogy csupán az elektromotorral induljon el, és az akkumulátor töltöttségétől függően 3-5 kilométeren át emisszió nélkül haladjon. Az önindítót generátor helyettesíti, menet közben pedig az elektromotor teszi még rugalmasabbá és takarékosabbá a benzinmotort: a megtakarítás városban 25-30 százalék, városon kívül 5-10 százalék a csak a tengerentúlon kapható kétliteres motorhoz képest.

 

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár