Hegymászó hibrid a Kia Soul új tanulmánya
Hírek, 2015. február. 13.
AS

A Trail’ster terepjárós kinézete nem csak látszat, a Kia legújabb tanulmányautóját ugyanis hibrid hajtáslánc teszi összkerékhajtásúvá.

 

 

A második generációs Soul alapjára építette legújabb tanulmányautóját a Kia. A chicagói autószalonon leleplezett Trail’ster terepjárós külsőt kapott: a futóművét négy centiméterrel megemelték, a lökhárító alá alumínium kartervédő került, a 19 colos kerekekre 245/45 méretű abroncsokat szereltek. A hófehér autót a tetőbe, tükörbe és lökhárítóba épített kiegészítő fényszórók, valamint az elhúzható vászontető teszi még különlegesebbé.

 

 

A terepjárós külső nem csak látszat, hiszen a Trail’ster valóban összkerékhajtású. Az első kerekeket az 1,6 literes, négyhengeres, turbós benzinmotor 188 lóerős, 251 Nm nyomatékra képes változata hajtja hatfokozatú automata sebességváltón keresztül. A hátsó kerekekhez pedig egy 36 lóerős, 136 Nm nyomatékú elektromotort szereltek, amely 1,2 kilowattórás lítiumion-polimer akkumulátorról kapja az energiát.

 

 

A hibrid Trail’ster képes arra, hogy csupán az elektromotorral induljon el, és az akkumulátor töltöttségétől függően 3-5 kilométeren át emisszió nélkül haladjon. Az önindítót generátor helyettesíti, menet közben pedig az elektromotor teszi még rugalmasabbá és takarékosabbá a benzinmotort: a megtakarítás városban 25-30 százalék, városon kívül 5-10 százalék a csak a tengerentúlon kapható kétliteres motorhoz képest.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár