Alltrack kivitelben terepen jár az új Passat
Hírek, 2015. február. 20.
AS

A szabadidős kombik divatja még mindig tart, ezért az előző generációhoz hasonlóan az új Passat is elkészült Alltrack kivitelben, megemelt futóművel és összkerékhajtással.

 

 

Az előző generációhoz hasonlóan az új Passat is elkészült szabadidő-autós Alltrack kivitelben, amelyet a Variant kombiból épített a Volkswagen. A recept nem változott: a küszöbökön és a kerékjáratokon fényezetlen fekete burkolatokat találunk, a szériamodellénél nagyobb terepszögű lökhárítókat alumínium elemekkel védik.

 

 

A futóművet 27,5 milliméterrel emelték meg, és széria a 4Motion összkerékhajtás is, amely Haldex tengelykapcsolóval működik. Újdonság az Off-road üzemmód, amely a gázpedál érzékenységét, az automata sebességváltó kapcsolását, valamint az ABS és az ESP működését módosítja, illetve aktiválja az emelkedőn való elindulást segítő és a lejtmenet-szabályzó rendszereket. A Passat Alltrack vontatmány-stabilizáló rendszert is kapott, és akár 2200 kilogrammos utánfutót is húzhat maga mögött.

 

 

A motorválaszték az 1.4 TSI 150 lóerős változatából és az immár 220 lóerős 2.0 TSI benzinmotorból, illetve a 2.0 TDI háromféle kiviteléből áll 150, 190 és 240 lóerővel, az utóbbi dízel duplaturbós. A 150 lóerős kiviteleket alapáron hatfokozatú kézi sebességváltóval szerelik, a többihez ugyanennyi fokozatú duplakuplungos automata jár, a kétszáz lóerő feletti modelleket pedig az egyébként feláras elektronikus differenciálzárral is ellátták.

 

 

A Passat Alltrack utasterét a kivitelre utaló feliratok mellett a széria alumínium pedálkészlet és Alcantara kárpitozás különbözteti meg a többitől. A felszerelések listáján pedig többek között elektromos mozgatású és szellőztetett üléseket, dugóasszisztenssel ellátott adaptív tempomatot és városi vészfékező rendszert is találunk. A modern infotainment eszközök sem hiányoznak, az alapáron 5 colos, felárért 6,5 vagy 8 colos rendszerek akár mobiltelefon-integrációra is képesek, de off-road információkat is le lehet hívni a kijelzőjükre. Az új Passat Alltrack a genfi autószalonon mutatkozik be.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár