Máris megújul a Toyota Auris
Hírek, 2015. február. 23.
AS

Nem sokkal a megjelenése után máris megújul a Toyota kompakt modellje: az Auris második generációja új külsőt, igényesebb belsőt és takarékosabb motorokat kap.

 

 

Genfben az autószalonon nemcsak az Avensis modellfrissített változata mutatkozik be, hanem a 2012-ben megjelent Auris ráncfelvarráson átesett kivitelét is leleplezik. Az újdonságról néhány képet már megmutatott a Toyota, ezek szerint az új Avensis stílusához nagyon hasonló külsőt kap az Auris is. Újak a nappali menetfénnyel szerelt fényszórók, a korábbi trapéz alakú légbeömlőt pedig egy szélesebb hűtőnyílás váltja fel.

 

 

Ezúttal az utasteret is megmutatta a Toyota, és azt is hozzátették, hogy az Auris belső tere jobb minőségű lesz a korábbinál. A képek szerint a műszeregység számlapjait süllyesztettre cserélik, a középkonzolon új a klímaberendezés kezelőfelülete, az infotainment rendszer pedig nemcsak nagyobb érintőképernyőt, de érintőgombokat is kap. A hagyományőrző japán autókban elmaradhatatlan kvarcóra megmaradt, de új helyre került.

 

 

Továbbra is a hibridhajtású változat ígérkezik a legkeresettebbnek, 2014-ben az Auris eladásainak felét ez a benzines-elektromos modell tette ki. A ráncfelvarrással együtt azonban új benzines és dízelmotorok érkeznek a kínálatba, amelyek a Toyota ígérete szerint nagyobb teljesítményűek és takarékosabbak lesznek a korábbiaknál, a részletek azonban csak a genfi autószalonon tartott premieren derülnek majd ki. Az Aygo és a Yaris tavalyi, valamint az Auris és az Avensis idei megújulásával így a Toyota rövid idő alatt felfrissítette legfontosabb személyautó-típusait.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár