Háromhengeres motor és sportcsomag a Kia cee’d kínálatában
Hírek, 2015. február. 24.
AS

A Kia kompakt modelljét is elérte a downsizing divatja, a cee’d nagyobbik szívómotorját háromhengeres turbómotorra cserélik, és egy sportcsomag is elérhetővé válik.

 

 

Stílusa még mindig naprakésznek mondható, ezért ráncfelvarrás helyett a kínálat frissítésével tartja az érdeklődés középpontjában kompakt autóját a Kia. A cee’d újdonsága a háromhengeres, turbófeltöltéses, benzines 1.0 T-GDI erőforrás, amely 120 lóerős teljesítményre és 172 Nm nyomatékra képes. Az új motor ezzel nemcsak nyomatékosabb, de 15 százalékkal takarékosabb is, mint a négyhengeres 1.6 GDI, amelynek a helyére érkezik.

 

 

A cee’d kínálatának másik újdonsága az 1.6 CRDi átdolgozott kiadása: a négyhengeres turbódízel mostantól 128 helyett 133 lóerőre, 265 Nm helyett pedig 285 Nm-re képes, miközben az átlagfogyasztása valamivel csökken, bár a hivatalos adatok még nem állnak rendelkezésre. Most mutatkozik be a Kia új, hétfokozatú, duplakuplungos automatizált sebességváltója is, amely a korábbi hatsebességes automatánál három-öt százalékkal jobb gyorsulást és öt-hét százalékkal csekélyebb fogyasztást ígér.

 

 

A kompakt modell formáján ezúttal nem változtatnak, de bevezetik a GT Line felszereltséget, amely a pro_cee’d GT stíluselemeit teszi elérhetővé a kisebb teljesítményű kivitelekhez, nemcsak a háromajtós, de az ötajtós és a kombi karosszéria esetében is. A GT Line modellek legjellegzetesebb része a lökhárítóban hangsúlyosan elhelyezett négydiódás nappali menetfény, de hátulra is új LED-es lámpák kerültek.

 

 

A háromajtós és ötajtós modellnél kétoldalt vezették ki a kipufogót, a kombinál egy oldalra került a dupla végződés. A 17 colos könnyűfém kerekek és a küszöbök is egyediek, akárcsak az alumínium startgombbal, könnyűfém pedálokkal, zongoralakk középkonzollal felszerelt utastér.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár