Nagyobb és vonzóbb is lett az új Volkswagen Touran
Hírek, 2015. február. 27.
AS

Bemutatkozott a teljesen új Volkswagen Touran, amely nemcsak nagyobb és tágasabb, könnyebb és takarékosabb, hanem vonzóbb stílusú is lett elődjénél.

 

 

Teljesen új családi egyterűt mutatott be a Volkswagen, amely a hetes Golf mintájára már a konszern moduláris padlólemezére épül. A Touran első generációja 2003-ban mutatkozott be az ötös Golf technikájával, az időközi modellfrissítéssel együtt ezt a típust gyártották egészen mostanáig. Az új Touran jóval divatosabb autó lett azzal, hogy stílusa a kisebb Golf Sportsvan modellét idézi, és akár R Line sportcsomag is elérhető hozzá.

 

 

A karosszéria hossza 13 centiméterrel nőtt, amelyből tizenegy a tengelytávolságot gyarapította, így az új Touran tágasabb is, mint volt. A hétszemélyes autó második sorában lévő ülései sínen tologathatók, az utasülések pedig egyesével síkba dönthetők. A raktér mérete 48 literrel bővült az elődéhez képest, öt személlyel a tetőig pakolva pedig eléri az 1040 litert a poggyászok rendelkezésére álló hely.

 

 

A moduláris padlólemeznek köszönhetően az új Touran mintegy 62 kilogrammal könnyebb lett. A motorválaszték az 1.2 TSI 110 lóerős változatával indul és az 1.4 TSI 150 lóerős kivitelével folytatódik, a legerősebb benzines modell a 180 lóerős 1.8 TSI. A dízelek közül a 1.6 TDI 110 lóerővel, a 2.0 TDI pedig 150 vagy 190 lóerővel választható. A start-stop rendszer szériafelszerelés, az egyes kivitelek akár 19 százalékkal takarékosabbak lettek.

 

 

A modern vezetéssegítő berendezések már a Touran kínálatában is elérhetők, így az adaptív tempomat, a ráfutásgátló és a teljesen LED-es fényszóró ehhez a modellhez is rendelhető. Újdonság még a láblendítéssel indítható elektromos nyitású csomagtérajtó és a háromzónás automata klímaberendezés, az infotainment rendszer okostelefon integrációjára is képes. A Touran egyik érdekessége pedig a hangfelerősítő rendszer, amely az első utasok hangját mikrofon és hangszórók segítségével továbbítja a hátul ülők felé.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár