Janika visszatér a magyar rali-bajnokságba
Hírek, 2015. február. 27.
AS

Három év kihagyás után ismét indul az országos rali-bajnokságban a hétszeres bajnok ifjabb Tóth János, akit egy Peugeot 208 T16 R5 volánja mögött láthatnak rajongói.

 

 

Megkezdte a felkészülést az idei szezonra a hétszeres bajnok rali-versenyző ifjabb Tóth János, aki három év kihagyás után visszatér a versenypályákra egy Peugeot 208 T16 R5 volánja mögött. Az idényre kemény fizikai edzésekkel és sok futással készült, de tavaly még egy tréningautót is épített, hogy fitt maradjon.

 

 

A fizikai állapotfelmérés szerint remek formában van a Peugeot pilótája, akinek a pszichológiai tesztjei is jól sikerültek: a reakcióideje példaértékű, ami egy rali-versenyző számára elengedhetetlen. Janika a felmérés után bevallotta: maga is kíváncsi rá, mennyi idő alatt rázódik vissza, és lesz ugyanolyan gyors, mint annak idején, amikor a bajnoki címeit szerezte.

 

 

A navigátora a kétszeres abszolút bajnok Szőke Tamás lesz, az autó pedig a Peugeot legújabb versenyautója, amelyet tavaly szeptemberben már tesztelhetett. Ifjabb Tóth szerint, akinek hatalmas tapasztalata van a turbós autók vezetése terén, sokkal könnyebb kezelni, mint a szívómotoros 207-est.

 

 

„Az autó a kategória egyik legjobbja – képes a bajnoki futamgyőzelemre –, mégsem szeretnék semmit sem elkapkodni, úgy tervezem, folyamatosan, lépésről lépésre építem majd fel az évet” – tette hozzá ifjabb Tóth János.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár